Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

IRES: 9 din 10 români NU susţin interzicerea UBER! Cum explică Vasile Dâncu susținerea MASIVĂ a serviciului

Noizz.ro
Taxi UBER Clerver Taxify

Potrivit unui sondaj IRES realizat în luna martie, 87% din locuitorii marilor orașe nu susțin interzicerea Uber de către autorități, aşa cum prevede un proiect de ordonanţă de urgenţă a Ministerului Dezvoltării Regionale (MDRAP) condus de Vicepremierul Paul Stănescu.

Sociologul Vasile Dâncu (ministrul al MDRAP între 2015-2016) explică susținerea de care se bucură aplicațiile de transport: „Revoluția digitală a permis o adevărată democratizare a mobilității urbane. Avem mai nou ridesharing, bikesharing, carsharing, o diversitate de mijloace alternative de transport, diversitate facilitată în primul rând de progresul tehnologic. Oamenii apelează la un mix de opțiuni pentru se deplasa în oraș. Folosesc mașina personală, mijloacele de transport în comun, cu taxiul, dar și mijloacele alternative, precum bicicleta sau ridesharing-ul sau orice combinație dintre acestea. Ei nu se raportează la diferite mijloace de transport într-un mod prin care acestea se exclud unul pe celălalt, ci le folosesc alternativ sau complementar.”

Potrivit sondajului IRES, 77% din oamenii chestionați în cadrul sondajului cred că autoritățile ar trebui să permită Uber să funcționeze la fel ca până acum, iar 9 din 10 sunt pro mai multe variante de transport care oferă o alternativă la mașina personală.

În același timp, 8 din 10 respondenți spun că ar susține o lege care ar încuraja serviciile de tip Uber sau Taxify.

Guvernul Dăncilă se pregătește să adopte săptămâna aceasta OUG iniţiată de MDRAP care modifică legea taximetriei și care va elimina de pe piață aplicațiile de transport de tip Uber și Clever Taxi. Milioane de români vor fi afectați de decizia Guvernului, în condițiile în care numai Uber a ajuns la un milion de utilizatori ai aplicației, potrivit unui anunț al companiei publicat săptămâna trecută. Mai mult, compania Clever a avertizat la rândul său că peste 800.000 de români din peste 20 de mari oraşe din România ar fi la rândul lor direct afectaţi de decizia Guvernului Dăncilă, în cazul în care cabinetul va decide să meargă înainte cu această iniţiativă.

Sondajul IRES a fost realizat în perioada 8 -12 martie 2018 în rândul a 1.299 de persoane cu vârsta cuprinsă între 16 și 65 de ani, rezidenți ai municipiilor Brașov, București, Cluj-Napoca și Timișoara.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.