Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Irina Begu, reacţie EMOŢIONANTĂ după ce a închis confruntarea României cu Canada

Irina Begu

România a câştigat partida disputată împotriva Canadei, în turul I al Grupei Mondiale II din FED Cup, cu scorul de 3-0 şi s-a calificat în barajul pentru Grupa Mondială I. Irina Begu a adus punctul decisiv, duminică, printr-o victorie clară împotriva numărului 319 WTA, Katherine Sebov.

Citeşte şi: Klaus Iohannis s-a întors din Tenerife: Unde a fost surprins preşedintele / VIDEO

"A fost o atmosferă extraordinară. Am avut mari emoţii şi mă bucur că am reuşit să câştig ambele partide. Oamenii de la Cluj sunt extraordinari condiţiile extraordinare, vă felicit pentru această sală extraordinară. Ne-aţi primit cu căldură şi asta contează cel mai mult", a declarat Begu la interviul de pe teren, potrivit NEWS.RO.

Irina Begu consideră că meciurile jucate la Cupa Federaţiei cu echipa Canadei au fost foarte importante pentru ea, dar şi grele, ea apreciind că cel mai important lucru este victoria naţionalei României.

"Mă simt foarte bine după victoria României. Au fost două meciuri importante pentru mine, dar şi grele. Pe de altă parte sunt obişnuită de la turnele WTA să joc şi simplu şi dublu, aşa că nu a fost nicio problemă să joc două zile la rând. Pentru mine e importantă victoria şi ca echipa să câştige şi de câte ori am ocazia încerc să câştig şi să ajut echipa. Ieri a fost cea mai emoţionantă şi stresantă zi, pentru că am început cu imnul, ceremonia, care sunt momente unice şi speciale. Azi m-am simţit mult mai bine, fără presiune, a fost un meci normal. Am aflat de schimbarea devrsarei doar cu o poră şi jumătate înainte de meci, dar eu mi-am făcut treaba şi asta a contat cel mai mult. Este mai greu, sunt adversare pe care nu le cunosc, tactica o fac mai mult în timpul meciului, dar ca experienţă e mai uşor. Nu a fost uşor cu Andreescu, care cred că are un viitor bun şi cred că orice meci trebuie tratat cu seriozitate", a declarat Begu la conferinţa de presă de după meciul cu Sebov.

Begu a precizat că va pleca luni dimineaţă la Doha, unde va evolua în primul tur cu australianca Samantha Stosur, locul 39 WTA. "Totul a fost pe fugă, acum suntem aici, iar diseară plec la Bucureşti şi mâine la Doha. Va fi greu, e un turneu cu adversare puternice, iar eu voi încerca tot ce pot", a afirmat Begu, care a subliniat că, dacă s-ar putea, toate întâlnirile de FedCup ar trebui să aibă loc la Cluj-Napoca.

Irina Begu a învins-o pe Katherine Sebov în două seturi, scor 6-2, 6-4, iar România conduce Canada, scor 3-0, în întâlnirea de la Cluj-Napoca, astfel că româncele se califică la barajul pentru promovare în primul eşalon valoric al FedCup.

Sâmbătă, Sorana Cîrstea, locul 38 WTA, a învins-o, cu scorul de 6-2, 6-2, pe Carol Zhao, locul 138 WTA, iar Irina-Camelia Begu, locul 37 WTA, a trecut, cu scorul de 6-3, 6-7 (4), 6-2, pe Bianca Andreescu, locul 173 WTA.

România va juca, în 21-22 aprilie, barajul pentru promovarea în primul eşalon valoric al FedCup, iar Canada va evolua pentru menţinerea în Grupa Mondială II.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.