Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Irina Begu: 'S-a vorbit foarte mult de acest dublu mixt, să nu uităm că avem posibilitatea de a juca şi dublu, suntem multe fete și putem face mai multe echipe'

Inquam Photos / George Calin
Inquam Irina Begu

Jucătoarea Irina Begu consideră că proba de dublu feminin ar trebui să fie luată în considerare la Jocurile Olimpice de către România, deoarece sunt mai multe variante de echipe, faţă de dublul mixt Simona Halep - Horia Tecău, scrie news.ro.

"Mi-ar plăcea să continui colaborarea cu Mihaela Buzărnescu la dublu, deşi sincer nu mi-am pus un obiectiv pentru anul viitor la dublu. Întotdeauna mi-am dorit rezultate foarte bune la turneele de grand slam şi sper că acelaşi lucru să îl fac în continuare. Eu cred că s-a vorbit foarte mult de acest dublu mixt, să nu uităm că avem posibilitatea de a juca şi dublu, suntem multe fete şi putem face mai multe echipe. Şi decizia finală se va lua atunci când se va decide cine va juca la simplu, putem jongla un pic cu echipa. Este foarte important cine se va califica la Olimpiadă, dar este foarte important şi cine va fi sănătos pentru acea Olimpiadă”, a spus Begu, la Gala Tenisului Românesc.

Şi Mihaela Buzărnescu consideră că dublu feminin ar fi o probă la care România ar putea performa la Jocurile Olimpice: "După rezultatele de anul trecut, nu mă aşteptam ca anul ăsta să am rezultate mai bune, dar munca şi disciplina mi-au adus aceste rezultate. Singurele obiective pe care le am pentru 2019 este să intru în Top 20, să mă apropii cât mai mult de Top 10 şi să mă calific pentru Jocurile Olimpice. Eu sunt dispusă să joc şi la dublu mixt, aşa cum am făcut şi la alte turnee, dar să nu uităm că şi dublu feminin este o variantă”.

Simona Halep şi Horia Tecău intenţionează să joace câteva turnee de grand slam la dublu mixt, pentru a se pregăti cât mai bine pentru o eventuală participare la Jocurile Olimpice din 2020, unde ţintesc o medalie.

"Horia face jocul de dublu perfect, eu, de alergat, alerg destul de bine şi încerc să servesc cât pot eu de bine, dar nu e un punct forte pentru mine. Dar la retur mă descurc destul de bine şi când Horia este în faţă deja mă relaxez. Pentru mine este un pic greu să joc la dublu mixt pentru că mi-am dorit foarte mult la simplu, acum poate se vor schimba un pic treburile şi dacă Horia va dori poate vom juca anul următor”, a declarat Halep, la Gala Tenisului Românesc.

Întrebat dacă pentru el şi Simona Halep un titlu de Grand Slam la dublu mixt ar fi un obiectiv în 2019, Horia Tecău a spus: "Simona joacă foarte bine din spatele terenului, este creativă. Mi-a făcut plăcere să joc alături de Simona la dublu mixt de fiecare dată când am făcut-o. Visul cel mare este să câştigăm o medalie olimpică, iar pentru asta este bine să jucăm câteva turnee împreună. Iar singura oportunitate este la un turneu de grand slam”.

Simona Halep şi Marius Copil au fost desemnaţi jucătorii de tenis ai anului, la gala organizată, marţi, de forul român de specialitate, în care au fost premiaţi cei mai valoroşi jucatori de tenis din Romania.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.