Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Irlanda a intrat în ultima fază de eliminare a restricţiilor impuse de pandemia de coronavirus

Irish Channel
Irlanda

Irlanda a intrat luni în ultima fază de eliminare a restricţiilor impuse de pandemia de coronavirus, prin renunţarea la uzul obligatoriu al măştilor sanitare, una dintre ultimele faze pe calea reîntoarcerii la normalitate, relatează EFE.

De luni, protecţiile faciale sunt obligatorii doar în sistemul sanitar, deşi guvernul de la Dublin, recomandă utilizarea lor în transportul public şi în centrele comerciale "pentru protejarea celor vulnerabili".

Utilizarea măştilor se număra printre ultimele măsuri de stopare a răspândirii COVID-19 rămase în vigoare în Irlanda, unde aproape 80% din populaţie este vaccinată cu schema completă, iar 56% a efectuat şi doza booster.

Executivul irlandez va menţine deocamdată restricţiile legate de cei contagiaţi cu COVID-19, care trebuie să se izoleze cel puţin 7 zile de la prezentarea simptomelor sau după ce au fost depistaţi pozitivi cu noul coronavirus.

Vor rămâne în vigoare şi restricţiile privind călătoriile internaţionale, precum prezentarea unui certificat online de vaccinare, sau de trecere prin boală şi completarea unui formular de localizare, potrivit Agerpres.ro.

Începând de luni, autorităţile sanitare vor începe să închidă centrele de testare PCR, în faţa scăderii drastice a cererii privind acest tip de teste.

Potrivit datelor oficiale, sâmbătă au fost raportate 1.708 noi contagieri şi 8 decese asociate COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.