Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Irlanda a respins un proiect de lege privind legalizarea avortului în caz de malformaţii grave

irlanda

Parlamentul irlandez a respins joi proiectul de lege privind legalizarea avortului în caz de malformaţii grave ale fătului, o decizie deloc surprinzătoare care respectă poziţia premierului Enda Kenny, care s-a opus ferm reformei, relatează AFP. În prezent, avortul este permis în Irlanda catolică doar în cazul în care viaţa mamei este în pericol. În schimb, este interzis avortul în cazuri de viol, de malformaţii ale fătului sau de riscuri pentru sănătatea mamei, cel de-al 8-lea amendament al Constituţiei irlandeze dând drepturi egale fătului şi mamei.

Trei miniştri ai guvernului de coaliţie condus de Enda Kenny au decis să adopte o poziţie diferită faţă de cea a premierului şi liderul partidului de centru-dreapta Fine Gael, care a cerut respingerea proiectului de lege. Poziţia celor trei miniştri nu a fost însă suficientă pentru a înclina balanţa, deputaţii pronunţându-se masiv împotriva proiectului de lege, cu 95 de voturi împotrivă şi 45 pentru. Parlamentul urmează să dezbată în curând un alt proiect de lege privind organizarea unui referendum în legătură cu această chestiune, la presiunea opiniei publice care doreşte o modificare a legii cu privire la avort.

La începutul lunii iunie, Comitetul ONU pentru Drepturile Omului a cerut Irlandei, într-o decizie fără precedent, să schimbe legea privind avortul, afirmând că femeile sunt supuse unui 'tratament crud, inuman şi degradant', anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.