Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Irlanda ar susține Marea Britanie dacă Londra ar solicita prelungirea perioadei pentru negocierea termenilor privind ieșirea din UE

Operation World
Irlanda de Nord UK

Irlanda ar susține Marea Britanie dacă Londra ar solicita prelungirea perioadei pentru negocierea termenilor privind ieșirea din Uniunea Europeană, a declarat Simon Coveney, ministrul de Externe de la Dublin, potrivit site-ului agenției de știri Reuters, scrie Mediafax.

Potrivit calendarului oficial, Marea Britanie ar urma să părăsească Uniunea Europeană pe 29 martie 2019, după ce în martie 2017 a notificat UE prin activarea Articolului 50 din Tratatul de la Lisabona.

Coveney a declarat că acest acest calendar ar putea fi modificat dacă UE și Marea Britanie ajung la o înțelegere în acest sens.

"Dacă Marea Britanie cere mai mult timp, și dacă acest lucru este necesar pentru a obține o înțelegere rezonabilă, atunci am susține de acest lucru", a declarat Coveney.

Citește și: Hassan Rouhani afirmă că nu este necesar să răspundă la 'ameninţările goale' proferate de Donald Trump

Oficialul irlandez a mai declarat că este de părere că este suficient timp pentru a se negocia un acord până în martie 2019, însă pentru acest lucru ar fi necesară "intensificarea" ritmului negocierilor între Londra și Bruxelles.

Coveney a mai declarat miercuri că nu crede că Marea Britanie va ieși din UE fără un negocierea cu succes a unui acord, afirmând că atât Regatul Unit, cât și Blocul comunitar, ar avea de suferit într-un astfel de caz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.