Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ironie usturătoare pentru mișcarea #rezist: 'Să apărăm legile justiţiei date de Adrian Năstase'

Adrian Năstase

Opoziţia şi o parte a societăţii civile contestă vehement propunerile de modificare a legilor justiţiei. Cele trei legi despre care este vorba au fost adoptate în 2004, în timpul Guvernului Năstase. Fostul premier Adrian Năstase îi ironizează pe cei care apără legile făcute de el, într-un articol publicat pe blog.

Vezi şi: Livia Stanciu atestă prezenţa lui Kovesi acasă la Oprea. Actuala şefă a DNA era 'între prieteni'

"In momentul de fata are loc un conflict puternic intre aparatorii legilor justitiei, initiate si aprobate in 2004, in timpul „guvernarii Nastase” – Legea 303/2004, Legea 304/2004, Legea 317/2004 – (in principal, presedintele Johannis, societatea civila, americanii, ambasadorii, liberalii, hotniusii, etc) si cei care doresc sa schimbe aceste legi (Tudorel Toader si „criptocomunistii”).

Primii sunt cei care vor pastrarea statu-quo-ului si care au iesit sa apere aceste legi, ce garanteaza independenta justitiei, uitand insa sa mentioneze anul adoptarii lor – 2004. In conditiile in care „nu vrem sa ne intoarcem la „justitia din timpul lui Nastase”, sunt magulit de faptul ca atata lume buna doreste sa apere aceste legi si ca vor sa blocheze incercarea nedemocratica a lui Tudorel Toader de a le modifica. Desi demersul pare, oarecum, contradictoriu…", scrie Adrian Năstase pe blog.

"In plus, cei care vor sa modifice aceste legi considera – gresit, se pare – ca ar trebui luate in discutie, dupa ani de zile, si unele decizii ale Curtii Constitutionale privitoare la anumite coduri. Cred, de asemenea, ca e bine ca ei – contestatarii acestor legi – au uitat de Legea „micii reforme”, deoarece ea fusese adoptata special pentru mine (celeritate, cele doua complete de „executie” de la ICCJ), ori ea si-a produs deja efectele utile pentru societate, fiind acum in desuetudine", mai notează fostul premier.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.