Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Isabelle Huppert va fi preşedinta juriului Festivalului de Film de la Veneţia

ziarulmetropolis.ro
Isabelle Huppert

Actriţa franceză Isabelle Huppert va fi preşedinta juriului responsabil cu decernarea prestigiosului Leu de Aur pentru cel mai bun film la cea de-a 81-a ediţie a Festivalului de Film de la Veneţia, care va avea loc în perioada 28 august - 7 septembrie, au anunţat miercuri organizatorii, informează AFP, potrivit Agerpres.

''Mă leagă o îndelungată istorie de Mostra de la Veneţia. E o onoare să devin o spectatoare privilegiată'', a reacţionat actriţa, în vârstă de 71 de ani, care are deja în palmares două premii pentru cea mai bună interpretare feminină la festivalul de pe insula Lido, citată într-un comunicat al Festivalului.

''Marea ei disponibilitate de a-şi asuma constant riscuri, semn al unei inteligenţe ieşite din comun, precum şi capacitatea de a concepe cinemaul mai presus de frontierele geografice şi mentale, sunt calităţi care o fac preşedintele de juriu ideal'', a comentat directorul artistic al Festivalului, Alberto Barbera.

În afara Leului de Aur, juriul prezidat de actriţa franceza va avea delicata sarcină de a decerna, pe 7 septembrie, Leul de Argint - Marele Premiu al Juriului, Leul de Argint pentru cea mai bună regie, premiile pentru interpretare masculină şi feminină, precum şi premiul pentru cel mai bun scenariu.

Actriţa preferată a regizorului francez Claude Chabrol, Isabelle Huppert a fost recompensată la Cannes, în 1978, cu premiul pentru interpretare feminină graţie rolului din pelicula ''Violette Noziere''.

Alte două file realizate de Claude Chabrol - ''Une affaire de femmes'' (1988) şi ''La cérémonie'' (1995) - i-au adus de două ori premiul pentru interpretare la Festivalul de Film de la Veneţia.

În Franţa, actriţa a fost recompensată de două ori cu trofeul Cesar pentru cea mai bună actriţă, graţie peliculelor ''Cérémonie'' şi, în 2017, pentru ''Elle'', în regia lui Paul Verhoeven, film care i-a mai adus un Glob de Aur la categoria cea mai bună actriţă într-un film dramatic şi o nominalizare la Oscar pentru cea mai bună actriţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.