Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Isărescu, audiat în scandalul ROBOR

Inquam Photos/ Octav Ganea
Isarescu

Președintele comisiei economice din Senat, Daniel Zamfir, a declarat luni, pentru ȘTIRIPESURSE.RO, că i-a invitat la audieri pe 29-30 ianuarie, în Parlament, pe guvernatorul BNR Mugur Isărescu, pe ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici și pe președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, pe tema scandalului din jurul ROBOR.

„Am decis, împreună, comisia economică și comisia de buget-finanțe din Senat, să îl invităm pe guvernatorul BNR Mugur Isărescu, pe data de 29 ianuarie la audiere. L-am invitat și pe dl Eugen Teodorovici care a confirmat deja prezența. Cred că va fi o audiere interesantă. Pentru că tot nu a dorit dumnealui să se ducă la ministerul Finanțelor, că nu e potrivit locul, cred că locul foarte potrivit e Senatul României.

Iar pe data de 30 ianuarie l-am invitat pe Bogdan Chirițoiu în legătură cu acel raport care din punctul meu de vedere e extrem de dubios felul în care s-a finalizat, raportul a început în 2008, s-a terminat în 2011, timp de doi ani de zile a zăcut pe acolo și în 2013 apare un ordin de închidere. Am solicitat toate documentele de la Consiliul Concurenței pentru că lucrurile mi se par extrem de neclare acolo și cred că vom avea mari surprize”, a declarat Zamfir.

Senatorul ALDE a spus duminică, într-o conferință de presă, că se află în posesia unor documente care fac obiectul unei investigaţii care a fost demarată în 2008 de Consiliul Concurenţei.

"Aceste documente, această investigaţie pornită de Consiliul Concurenţei e una muşamalizată de ani de zile, investigaţia a început în 2008 s-a terminat în 2011. S-a terminat însă cu nicio rezoluţie, adică nici măcar nu s-a mers mai departe să se sancţioneze faptele care au fost constatate aici şi nici nu a fost clasată din lipsă de probe, pur şi simplu a fost muşamalizată şi ţinută la sertar. Acum, dacă DIICOT consideră că sunt fapte de competenţa sa, eu nu sunt jurist, nu mă pricep la asta, eu fac acest demers doar din perspectiva interesului public", a spus Zamfir.

El afirmă că BNR poate interveni să limiteze, să scadă cursul ROBOR, dar "intervine atunci când vrea şi nu intervine atunci când nu vrea". "Întrebarea care se pune este de ce aceasta, are un interes politic Banca Naţională? Când a vrut să îl ajute pe Băsescu, Mugur Isărescu a intervenit şi a ţinut ROBOR-ul jos, acum, când nu îi place Guvernul Dăncilă, nu poate interveni?", a conchis Daniel Zamfir

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.