Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Isărescu cere un consens larg al tuturor partidelor

Mugur-Isarescu

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a declarat, marți, la Palatul Parlamenutlui, ca pentru adoptarea proiectului "România competitiva: un proiect pentru o creștere economica sustenabila" este necesar un consens largit al societații românești, pentru a depasi orizontul unui ciclu electoral.

"Sunt bucuros sa particip la lansarea unui proiect de dezvoltare a României care schițeaza direcțiile strategice de evoluție a economiei și societații în interiorul UE. Inițiativa redactarii unui astfel de document e binevenita și BNR a sprijinit acest demers (...) prin contribuții în domeniile în care deține expertiza relevanta, alaturându-se eforturilor specialiștilor din Guvern și din cadrul Academiei Române. România competitiva - un proiect pentru o creștere economica sustenabila, documentul pe care începem sa-l discutam de astazi, e parte a unei strategii naționale de dezvoltare durabila, eventual a unui proiect de țara", a spus Mugur Isarescu, prezent la lansarea în dezbatere publica a strategiei guvernamentale.

El a atras atenția asupra faptului ca este esențiala implicarea în dezbatere a mediului politic, dar și al mediului de afaceri, a partenerilor socialiști a societații civile.

"Transformarea sa, însa, într-o strategie viabila, care sa nu moara în sertare cum s-a spus despre alte strategii și care sa-și pastreze relevanța dincolo de orizontul unui ciclu electoral și sa acopere spectrul politic reprezentat de toate partidele parlamentare, e condiționata de obținerea unui consens cât mai larg. Dezbaterea publica din lunile care vor urma pe marginea acestui prim proiect, dezbatere care va avea suișuri și coborâșuri firești, va crea însa un limbaj comun, iar acesta e primul pas spre atingerea unui eventual consens", a adaugat Mugur Isarescu, potrivit Mediafax.

Guvernatorul BNR a afirmat ca o tema "atât de complexa" presupune multiple linii de abordare.

"Primul reper pe care îl am în vedere se refera la conceperea unui model de creștere ancorat în potențialul real al economiei românești, astfel încât creșterea economica sa fie sustenabila pe durata mai multor decenii și sa conduca la o convergența reala în UE. Cel de-al doilea reper privește înscrierea definitiva a legislației și politicilor economice românești în limite care sa asigure compatibilitatea cu regulile și principiile care guverneaza UE. Al treilea reper vizeaza întarirea instituțiilor românești, instituții în general, ca prermisa pentru buna funcționare a economiei de piața", a mai spus Isarescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.