Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Isărescu își asigură protecție prin angajări?

mugur isarescu

Exista de mult zvonurile ca putini angajati ai BNR, pregatiti, tin in spate pilele Guvernatorului Isarescu si cunostintele acestuia din bazinul viticol Dragasani.

In presa a aparut recent un articol cu urmatorul continut “Isarescu nu uita cati politicieni l-au sunat de-a lungul anilor, implorandu-l sa gaseasca un „loc caldut” cate unei rude, amante sau alta „pila”. Basca „specialistii” trimisi pe cap de catre partidele politice.”

Link aici:
http://www.enational.ro/news/si-daca-se-apuca-isarescu-sa-verse-tot-548179.html/

Atins in treacat si de mine, subiectul angajarilor in BNR si rolul lor real de protectie pe parcursul a 26 de ani, merita explorat mai atent.

Un şef de serviciu secret AVERTIZEAZĂ: Islamiștii fac recrutări în centrele pentru refugiați

Link aici:
http://lucianisar.com/uncategorized/salvatorul-art-25-din-statutul-bnr-si-preparatorul-lui-andrei-nastase/

Aceste angajari de apropiati de politicieni, probabil ca ii ofera lui Isareascu ascendentul de a critica permanent clasa politica si a nu primi o reactie pe masura, desi majoritatea membrilor acesteia nu s-au calificat la locul de munca, din translator*.

Situatia descrisa in presa naste cateva intrebari legitime ce vizeaza transparenta actului managerial al Guvernatorului Isarescu in BNR si selectia personalului, pentru protectie si alte beneficii, “nemonetare”:

1. Din cei 1900 de angajati ai BNR cati au fost angajati la interventia politicienilor pentru a asigura protectie in parlament, trecerea de amendamente favorabile si blocarea celor nefavorabile intereselor personale ale Guvernatorului Isarescu? Cati asemenea angajati au fost implicati in decalarea validarii in Parlament din 2014, exact in luna iunie cand avea loc pensionarea lui Isarescu “prin efectul legii”.

Liderul pro-Brexit lovește din nou: Orice altceva ar fi un 'act de trădare'

2. Din cei 1900 de angajati ai BNR cati au fost angajati la interventia angajatilor de la Curtea de Conturi pentru a diminua intensitatea controalelor si a evita verificarea rentabilitatii pastrarii aurului la Londra sau a acordarii de bonusuri de performanta in conditiile ratarii singurului obiectiv din statutul BNR?

3. Din cei 1900 de angajati ai BNR cati au fost angajati ca si gest de “buna vecinatate” cu cetatenii din bazinul Dragasani? Rudele acestora asigura servicii in contraprestatie in zona Dragasani?

4. Cati oameni au fost angajati la sugestia directa a Guvernatorului Isarescu si angajatilor acestuia in sistemul bancar din Romania pentru a facilita acordarea de credite, restructurari, achizitii, contracte si actiuni de relatii publice prietenoase pentru Isarescu personal?

5. Angajarea unei rude pe pozitia de consilier intr-o banca romaneasca asigura o licenta bancara si patru ani de activitate a bancii respective sub limita legala minima de capital sau mai mult decat atat? Supravegherea BNR stie ce ascunde.

Ca si paranteza, relatia incestuoasa cu firmele de audit nu ajuta supravegherii bancare.

Primul lot convocat de Daum pentru meciul cu Muntenegru. Surprize mari

*Translator este termenul folosit de o lucrare Americana publicata in 2011 pentru a evidentia pozitia din care a devenit Isarescu, Guvernator al BNR in anul 1990 si desigur ulterior specialist calificat la locul de munca:

“Fortunately, almost all attendees spoke English. the one who did not, Decebal Urdea, governor of the National Bank of Romania, brought along a counterpart to act as translator. A month later that translator, Mugur Isarescu, who was at the time a Romanian ambassador to the United States for economic and monetary affairs, succeeded Urdea at the National Bank and would remain there for years to come. (“Central Banking Issues in Emerging Market-Oriented Economies” August 1990 • Grand Teton National Park, Wyoming)”
Link aici https://www.kansascityfed.org/publications/research/escp/symposiums/escp-1990

Referire preluata de pe contul de Facebook al economistului Florin Citu

Primul lot convocat de Daum pentru meciul cu Muntenegru. Surprize mari

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.