Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În fața valului cinci, Israelul sugerează a patra doză de vaccinare: fenomenul 'valul copiilor'

Inquam Photos / Octav Ganea
vaccinare

Ministrul Sănătății din Israel, Nitzan Horowitz, îndeamnă părinții să-și vaccineze copiii în timp ce campania pentru vârstele 5-11 ani începe încet; autoritățile de la Tel Aviv spun că a început deja o nouă rundă de infecții, informează Times of Israel.

Ministrul Sănătății, Nitzan Horowitz, a declarat miercuri că israelienii ar putea avea nevoie să primească o a patra doză de vaccin COVID-19 la un moment dat dacă cazurile cresc din nou; el a avertizat că țara ar putea deja să înregistreze începutul unui al cincilea val de infecție.

„Nu este imposibil să credem că vom avea nevoie de un al patrulea vaccin”, a spus Horowitz într-un interviu pentru Channel 12, după ce datele Ministerului Sănătății au indicat că 9% dintre cazurile noi diagnosticate marți au primit a treia doză de rapel.

Cu toate acestea, cele mai multe preocupări nu au vizat adulții triplu vaccinați, ci copiii care nu au fost încă vaccinați. Israelul a început să injecteze copiilor de la vârsta de 5 ani în această săptămână doza, pe fondul semnelor care indică o creștere a ratei de infecție în rândul copiilor.

Unii comentatori cataloghează creșterea actuală a infecțiilor drept „valul copiilor”.

Coordonatorul campaniei din Israel Salman Zarka crede că țara sa se află deja într-un nou val de infecții.

„Nu ne aflăm între valuri, suntem la începutul unui nou val”, a spus Zarka miercuri pentru postul public Kan.

„Când ne-am gândit la al cincilea val, nu ne-am gândit la o creștere a cazurilor ca acesta. Ne-am gândit la o nouă variantă importată din străinătate, la ce se întâmplă acum în Europa”, a spus Zarka. „Creșterea acum este prea devreme și prea rapidă. Nu vreau să-l numesc al cincilea val, sau un nou val deloc.”

Au fost 605 noi infecții marți, dintre care aproximativ 76% au fost persoane nevaccinate. Nu a fost clar dacă cei 9% dintre oameni care au fost infectați după ce au primit o injecție de rapel au luat boala după cele două săptămâni necesare pentru ca doza să își facă pe deplin efectul.

Horowitz a spus că nu crede că Israelul intră într-un nou val de infecție, în ciuda numărului în creștere de cazuri.

„Dacă intrăm într-un al cincilea val, strategia noastră este să vaccinăm cât mai mulți oameni și să trăim alături de COVID”, a spus el.

Canalul 12 a raportat că campania de vaccinare a copiilor a început lent, doar patru la sută dintre părinți stabilind programări.

Ilana Gans, șeful de personal al departamentului de sănătate publică din cadrul Ministerului Sănătății, a declarat miercuri că aproximativ 30.000 de copii mici din Israel sunt programați pentru a primi vaccinuri împotriva coronavirusului. Aproximativ 1 milion de copii sunt eligibili pentru vaccinuri.

„Nu există niciun motiv să așteptați cu vaccinarea copiilor. Virusul nu așteaptă. Poate fi periculos pentru copii”, a spus Horowitz, invocând simptomele acute ale virusului și potențialele efecte pe termen lung, inclusiv probleme de concentrare, anxietate și dificultăți de respirație.

Sondajele au descoperit o ezitare larg răspândită în ceea ce privește vaccinarea copiilor în Israel, dar Horowitz a spus că mii de oameni au fost la rând pentru vaccinare și că există „indicații bune” cu privire la numărul de copii care vor primi vaccinul.

Peste 5,7 milioane de israelieni au primit două doze de vaccin și peste 4 milioane au primit o vaccinare de rapel, dintr-o populație de 9,2 milioane. Aproximativ 700.000 de adulți eligibili rămân nevaccinați.

Zarka i-a spus lui Kan că există o concepție greșită în Israel că pericolul a luat sfârșit, când „vaccinarea este instrumentul principal” pentru a-l combate.

„Pademia este încă aici”, a avertizat el. Milioanele care nu au primit încă rapelul „nu sunt anti-vaxxeri... poate că ei cred în mod fals” că pericolul a trecut, a spus el.

Oficialii Ministerului Sănătății i-au avertizat miercuri pe parlamentari că ar putea fi nevoie de noi restricții de virus dacă cazurile depășesc pragul de peste 1.000 de noi infecții diagnosticate pe zi sau dacă ratele de infecție sunt în creștere.

„Dacă trecem de rata de transmisie de 1,2, va trebui să folosim restricții pentru a reduce numărul mulțimilor ca primă etapă, inclusiv în locurile care operează sub Green Pass, deoarece acestea sunt evenimente în care se văd mai multe infecții”, a spus Gans Constituției Knesset, de la Comisia pentru Drept și Justiție.

Cifrele Ministerului Sănătății de miercuri au arătat că rata de transmitere a Israelului a fost de 1,08, pe baza datelor din 10 zile mai devreme.

Cunoscută și sub numele de „numărul R”, cifra reprezintă numărul de persoane pe care fiecare pacient confirmat infectează, în medie, alte persoane. Orice număr peste 1 înseamnă că numărul cazurilor este în creștere. Rata de infectare a fost sub 1 timp de două luni înainte de a atinge acel prag în urmă cu câteva zile.

La o reuniune a cabinetului de coronavirus de marți, prima din aproximativ două luni, prim-ministrul Naftali Bennett ar fi avertizat cu privire la posibile restricții pentru a stopa infecțiile cu COVID-19 în timpul viitoarei sărbători de Hanukkah.

Până miercuri seara, erau 6.606 cazuri active, inclusiv 122 de persoane în stare gravă. Au fost 14 decese în ultima săptămână, ducând bilanțul de la începutul pandemiei la 8.180.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.