Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israel: un nou protest masiv împotriva reformei judiciare

Twitter
israel protest

Câteva mii de persoane au luat parte la un protest la Ierusalim, înaintea unei audieri programate pentru marţi la Curtea Supremă pe marginea reformei judiciare promovate de guvern, informează Rador.

Opozanţii planurilor premierului Benjamin Netanyahu au protestat în mai multe locuri din Israel, în fiecare săptămână de la anunţarea proiectului de reformă, în ianuarie. Imagini video din centrul Ierusalimului înfăţişează o mare de albastru şi alb, în condiţiile în care protestatarii au fluturat drapelul israelian pe străzi, iar sunetul tobelor şi al cântecelor a lăsat mai degrabă impresia unui carnaval decât a unui protest împotriva planurilor guvernului de coaliţie, transmit corespondenţii BBC.

Pentru prima dată de la înfiinţarea statului modern al Israelului, toţi cei 15 judecători ai Curţii Supreme vor audia petiţiile împotriva a ceea ce este cunoscută drept "clauza derogatorie". Reforma limitează capacitatea Curţii de a examina deciziile guvernului, iar opozanţii spun că va eroda drepturile omului în Israel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.