Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Israelienii se simt umiliți: există această ignoranță israeliană tradițională conform căreia avem cea mai puternică armată': jurnalist israelian

thetimesofisrael
israel

'Israelienii se simt umiliți: există această ignoranță israeliană tradițională conform căreia avem cea mai puternică armată': jurnalist israelian

Gideon Levy, jurnalist al cotidianului israelian Haaretz, a declarat pentru Al Jazeera că israelienii se simt umiliți de atacul Hamas și că nu au digerat încă ce s-a întâmplat sau cum armata lor a fost luată pe nepregătite.

"În primul rând, există această ignoranță israeliană tradițională conform căreia avem cea mai puternică armată și cea mai puternică tehnologie militară. În al doilea rând, guvernul a extins trupele în Cisiordania și a lăsat frontul sudic abandonat. Astfel, o combinație de aroganță și de schimbare a priorităților ne-a adus în această situație fără precedent", a declarat el.

"Va dura ani de zile pentru ca israelienii să digere acest șoc și această traumă. Dar ea trebuie să ducă la o schimbare, în care israelienii să realizeze modul în care i-au perceput până acum pe palestinienii din teritoriile ocupate și din Gaza. Trebuie să ne dăm seama că ei [palestinienii] sunt, de asemenea, ființe umane și că pot da dovadă și de capacități militare", a adăugat Levy.

Vezi și: Serviciile secrete israeliene, puse la zid după ofensiva Hamas: 'Cum a fost posibil?' / 'Nu avem idee!'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.