Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israelul a amânat aprobarea unui proiect major de construire de locuinţe pentru colonişti în Ierusalimul de Est

IMEMC News
israel knesset

Un comitet de stat de amenajare teritorială din Israel a amânat luni aprobarea unui proiect major de construire de locuinţe pentru colonişti în Ierusalimul de Est, care a atras îngrijorare din partea Statelor Unite şi a palestinienilor, transmite Reuters.

Propunerea, ce prevede construirea a până la 9.000 de locuinţe pentru colonişti israelieni, primise o aprobare preliminară luna trecută.

Un comitet districtual de amenajare şi construcţii din Ierusalim a decis însă împotriva continuării proiectului, invocând necesitatea unui studiu de mediu, a informat un comunicat al Administraţiei de resort a Israelului. Nu a fost anunţat un calendar pentru discuţii viitoare, potrivit Agerpres.ro.

Potrivit criticilor, construcţiile propuse între Ierusalimul de Est şi oraşul palestinian Ramallah din Cisiordania ar reduce şi mai mult orice speranţă a palestinienilor legată de un viitor stat.

Zona a găzduit la un moment dat un aeroport şi este cunoscută de israelieni ca Atarot.

Comitetul municipal din Ierusalim aprobase proiectul pe 24 noiembrie, atrăgând speculaţii în presa israeliană conform cărora prim-ministrul Naftali Bennett ar putea să temporizeze aprobarea finală pentru a evita fricţiuni cu Washingtonul cu privire la coloniile israeliene.

Proiectul Atarot a fost discutat duminică într-o convorbire telefonică între Bennett şi secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, potrivit unui comunicat al părţii israeliene, care nu oferă alte detalii.

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat a afirmat că Blinken a îndemnat Israelul şi pe palestinieni să se abţină de la măsuri unilaterale, şi a subliniat că 'avansarea activităţii de colonizare' ar putea submina orice eforturi de negociere a unei soluţii cu două state la conflictul lor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.