Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israelul a descoperit un medicament care a vindecat 29 din 30 de bolnavi COVID-19

timesofisrael.com
vaccin covid-19 coronavirus sars-cov-2

Medicul premierului israelian Benjamin Netanyahu a explicat că un „medicament minune” administrat unor bolnavi COVID-19 a dat rezultate uimitoare. Testele preliminare au arătat că 29 din 30 de pacienţi, care se aflau în stare moderată sau gravă, şi cărora li s-a administrat medicamentul denumit EXO-CD24, s-au recuperat în decurs de o săptămână și au plecat acasă.

Citește și: Rareș Bogdan, către Ludovic Orban și Florin Cîțu: Vreți să ne batem pe un partid de 10-15%?

„Acest medicament minune este un fel de proteină biologică, care se folosește în cercetarea domeniului cancerului. Această proteina calmează sistemul imunitar care se atacă și provoacă probleme mari respiratorii. Proteina este foarte ieftină și se face ușor. Se aplică prin inhalație, se introduce această proteină în plămâni și aici s-a văzut minunea. Inhalația a durat 3 minute și s-a constatat că funcționează pentru formele medii și severe. Se tratează bolnavii cu formele grele și critice, nu cei cu forme ușoare. S-a văzut că în doar două zile, rezultatele au fost extraordinare. După cinci zile, 29 dintre bolnavii pe care s-au făcut testele au fost acasă, al 30-lea a fost după 7 zile acasă", a declarat Herman Berkovits, medicul premierului israelian Benjamin Netanyahu, la Digi24.

„Trebuie remarcat că nu au fost niciun fel de efecte secundare. Dacă o să avem noroc, în două luni vom putea produce milioane de doze pentru inhalație și vom putea trata boala”, a adăugat medicul.

El a subliniat totuși importanța vaccinării împotriva coronavirusului. "Mergeți să vă vaccinați, că vaccinul poate să salveze viața ta și a familiei, să nu uităm că asta e o colaborare între vaccinuri și medicamente. Să sperăm că va fi un medicament minune, deocamdată e sub experiment", a conchis acesta, la Digi24.

Al doilea tratament

Un alt tratament bazat pe imunoterapie al unei companii israeliene a dovedit rată de mortalitate zero după ce a fost administrat la pacienţi COVID-19 internaţi la terapie intensivă în stare foarte gravă sau critică, relatează Times of Israel, potrivit Adevărul. În total, 21 de pacienţi cu forme severe de boală au supravieţuit după ce au primit medicamentul, la finalul a două studii clinice derulate în Israel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.