Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israelul A DISTRUS un sat de beduini, care construise ilegal locuințe în Valea Iordanului

beduini

Forţele israeliene au distrus locuinţele a aproape 80 de palestinieni într-o operaţiune majoră în Valea Iordanului, în apropiere de Tubas, în Cisiordania, au indicat miercuri martori şi responsabili de ambele părţi, potrivit France Presse, anunță AGERPRES.

"Forţele de ocupaţie israeliene au demolat complet ieri seara (marţi seara - n.r.) satul Homsa al-Baqia, lăsând circa 80 de oameni fără adăpost", a denunţat miercuri premierul palestinian Mohammed Shtayyeh, vorbind despre "cea mai mare acţiune de distrugere' împotriva palestinienilor în Valea Iordanului.

Citește și: Ieșire de ultimă oră a lui Rareș Bogdan la adresa CCR-ului, pe tema impozitării pensiilor speciale: Să sperăm că nu vor anula și acest demers al PNL

Biroul de coordonare a activităţilor guvernului israelian în teritoriile palestiniene (Cogat) a afirmat miercuri că au fost distruse structuri "construite ilegal într-o zonă de tir în Valea Iordanului".

Fâşie de teren strategic care se întinde între lacul Tiberiada şi Marea Moartă, Valea Iordanului este situată în special în "Zona C" a Cisiordaniei, sector controlat de Israel, care intenţionează să-l anexeze, scrie AFP.

Construcţia de structuri în această zonă este supusă - potrivit statului israelian - obţinerii în prealabil a unui permis din partea autorităţilor israeliene, care demolează locuinţele ridicate - potrivit lor - fără permis.

Vehicule israeliene şi buldozere au sosit marţi în faţa satului în care locuiau 11 familii, afirmă unul dintre localnici, lăsat fără adăpost în urma acestei operaţiuni.

"Ei ne-au dat zece minute pentru a evacua locuinţele, iar apoi au început să le distrugă cu un buldozer. Părinţii noştri s-au aşezat aici dinaintea noastră. Israelienii caută să alunge populaţia palestiniană din Valea Iordanului", a spus Abdelghani Awada, 52 de ani.

Citește și: Silviu Predoiu, fostul șef operativ al SIE: ‘Teoria conspirației, ca și informațiile false au succes pentru că se adresează emoțiilor, sunt procesate mult mai ușor’

"În timp ce lumea întreagă se confruntă cu pandemia de coronavirus, Israelul îşi consacră timpul şi eforturile hărţuirii palestinienilor mai degrabă decât să protejeze pe locuitorii care trăiesc sub controlul său, generând o situaţia kafkiană pentru palestinienii care nu au aproape nicio posibilitate de a construi ceva legal", a comentat organizaţia neguvernamentală israeliană B'Tselem.

Potrivit acestei organizaţii, ostilă colonizării israeliene în Cisiordania ocupată din 1967, 798 de palestinieni şi-au văzut locuinţele distruse de autorităţile israeliene de la începutul anului 2020, an cu un bilanţ record de când B'Tselem a început să înregistreze aceste demolări, în 2016.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.