Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israelul a inaugurat sistemul antirachetă denumit 'Praştia lui David'. Cum funcționează barajul

IAF
prastia David sling

Israelul a inaugurat duminică, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la baza aeriană Hatzor (centru), sistemul antirachetă denumit ''Praştia lui David'', dezvoltat în comun cu SUA, relatează agenţia Xinhua.

Liviu Dragnea merge la Cotroceni cu o solicitare clară pentru Klaus Iohannis

Sistemul ''Praştia lui David'' (David's Sling) este destinat să intercepteze rachete cu rază medie de acţiune, deţinute de către organizaţia şiită proiraniană Hezbollah în sudul Libanului. 

În cadrul ceremoniei, premierul Benjamin Netanyahu i-a avertizat pe inamicii Israelului să nu-i testeze capabilităţile militare. ''Oricine încearcă să ne atace va fi atacat. Cei care ne ameninţă existenţa se pun ei înşişi într-un pericol existenţial'', a declarat premierul israelian. 

La rândul său, ministrul apărării Avigdor Lieberman a afirmat că noul sistem este indispensabil pentru securitatea Israelului. ''Nu există o alternativă la acest sistem. Datorită acestui sistem, vom fi capabil să facem faţă duşmanilor noştri, pe care, din păcate, îi avem'', a spus ministrul.


Noul sistem antirachetă, dezvoltat în comun de către Israel şi compania Raytheon, cu sediul în SUA, a trecut de cel de-al cincilea test - şi ultimul - pe 25 ianuarie a.c. 

El va acoperi o breşă între sistemul ''Iron Dome'' (Domul de Fier), destinat să contracareze rachete cu rază scurtă de acţiune dinspre Fâşia Gaza, şi sistemul ''Arrow'' (Săgeata), de interceptare a rachetelor cu rază lungă de acţiune. 

Ultima confruntare dintre Israel şi Hezbollah a avut loc în 2006, precizează Xinhua.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.