Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israelul a închis un centru cultural francez care urma să găzduiască o întâlnire a femeilor palestiniene

israel, arestari

Autorităţile israeliene au închis joi dimineaţă la Ierusalim un centru cultural francez unde urma să aibă loc o manifestaţie culturală cu participarea unor femei palestiniene, a declarat pentru AFP o sursă din cadrul Consulatului general al Franţei din Israel, potrivit https://www.agerpres.ro/.

Potrivit ordinului autorităţilor israeliene afişat pe uşa închisă de la intrarea în clădire, centrul cultural urma să găzduiască un eveniment, organizat împreună cu o asociaţie de femei din Ierusalim, pe care Israelul o acuză că este 'sponsorizată sau finanţată de către Autoritatea palestiniană' şi 'fără autorizaţie'.

Citește și: Orange, Telekom, Vodafone și UPC România se aliază! Ce vor să declanșeze

Forţe ale poliţiei israeliene au descins în Centrul cultural francez din Ierusalimul de Est, partea palestiniană a oraşului ocupată şi anexată de către Israel, şi au ordonat evacuarea persoanelor care se aflau acolo şi închiderea acestuia până la noi ordine, a explicat sursa de la consulatul francez.

Toate activităţile Autorităţii Naţionale Palestiniene (ANP) în Ierusalim sunt considerate drept ilegale de către Israel.

Consulatul francez nu a putut să confirme dacă asociaţia respectivă este într-adevăr finanţată de către ANP, dar femeile palestiniene care urmau să participe la eveniment au calificat aceste acuzaţii drept 'minciuni'.

Citește și: A fost făcut public! Cine ar fi făcut, de fapt, poza în care Laura Codruța Kovesi ar fi în crama lui Sebastian Ghiță

După intervenţia poliţiei israeliene, consulul general al Franţei 's-a deplasat imediat la faţa locului şi a protestat împotriva intruziunii într-una din incintele noastre care aparţin reţelei noastre diplomatice şi culturale', a indicat sursa citată de France Presse.

Consulul le-a 'cerut poliţiştilor să plece, ceea ce ei au şi făcut în cursul dimineţii', a mai precizat sursa menţionată, potrivit căreia consulul francez a calificat incidentul ca fiind unul 'serios'.

Poliţia israeliană nu a oferit imediat detalii şi nici Ministerul de Externe israelian nu a reacţionat deocamdată.

Potrivit asociaţiei care urma să participe la eveniment, preşedinta acesteia şi încă o palestiniană au fost arestate de către forţele de ordine, dar peste puţin timp au fost puse în libertate.

Citește și: Lovitură pentru Opoziție! Sondaj devastator

'Era un eveniment legat de Ziua Mamelor' pentru a vinde obiecte de artizanat confecţionate de femei din Ierusalim, a explicat pentru AFP, sub rezerva anonimatului, o femeie care urma să participe la acest eveniment.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.