Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israelul a lansat o rachetă interceptoare Patriot în direcţia unei drone ce se apropia dinspre Siria

drona

Israelul a lansat miercuri o rachetă interceptoare Patriot în direcţia unei drone reperate în timp ce se apropia dinspre Siria, fiind cel de-al doilea incident de acest fel în decursul mai multor luni, potrivit armatei israeliene, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Într-un comunicat al armatei israeliene se precizează că incidentul a declanşat sirenele sistemului de apărare aeriană în zona Platoului Golan ocupată de către Israel şi în apropiere de graniţa cu Iordania. 

Israelul este în alertă maximă, deoarece forţele preşedintelui sirian Bashar al-Assad înaintează în direcţia rebelilor în apropiere de Golan şi Iordania. Israelul se teme că al-Assad ar putea defăşura trupe sau le-ar putea permite Iranului şi Hezbollahului, aliaţii săi, să amplaseze structuri în apropiere de poziţiile israeliene.

Citește și: Slovacia va achiziționa 14 avioane de luptă americane F-16

Premierul israelian Benjamin Netanyahu s-a deplasat la Moscova miercuri pentru convorbiri privind Siria cu preşedintele rus Vladimir Putin, a cărui armată îl ajută pe liderul sirian să înăbuşe insurgenţa izbucnită acum şapte ani. 

Pe 24 iunie, armata israeliană a anunţat că a lansat o rachetă Patriot asupra unei drone ce venea dinspre Siria, dar care a făcut cale întoarsă fără a fi avariată. Un comandant sirian a afirmat că drona era implicată în operaţiuni locale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.