Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Israelul a lovit oraşul libanez Baalbek și centre Hamas din Valea Beqaa

israel liban

Cel puţin două raiduri israeliene simultane au lovit luni zona din jurul oraşului libanez Baalbek, au declarat două surse ale securităţii pentru agenţia de presă Reuters - acesta fiind primul bombardament în estul Libanului, de la izbucnirea conflictului din Fâşia Gaza, potrivit Rador Radio România.

Armata israeliană a comunicat că "în prezent loveşte ţinte teroriste ale Hezbollah mult în interiorul Libanului", însă nu a furnizat detalii suplimentare. Până acum, raidurile israeliene s-au limitat în mare parte la regiunea frontierei de sud a Libanului, însă au urcat către nord în ultimele săptămâni. Bombardamentul de luni reprezintă o extindere a campaniei Israelului.

Postul local de televiziune libanez Al-Jadeed a difuzat imagini cu nori de fum ridicându-se luni din zona oraşului Baalbek. Nu există deocamdată comentarii din partea grupării Hezbollah, susţinute de Iran.

Regiunea Baalbek, aflată în Valea Bekaa, din Liban, este cunoscută drept fief politic al Hezbollad. Hezbollah şi armata israeliană au avut mai multe schimburi de focuri de-a lungul frontierei de sud a Libanului începând din octombrie, când Hezbollah a lansat rachete asupra Israelului, pentru a susţine gruparea palestiniană aliată, Hamas, aflată în război cu Israelul în Fâşia Gaza.

Armata Israelului a nai anunţat că avioanele sale de luptă au lovit luni apărarea aeriană a Hezbollah din regiunea libaneză Valea Beqaa, în răspuns la doborârea uneia dintre dronele israeliene.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.