Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israelul aprobă proiectul unei telegondole est-vest la Ierusalim

Pinterest
Ierusalim

Guvernul israelian a aprobat duminică planul de construcţie a unei telegondole între partea de vest a Ierusalimului şi oraşul vechi, din est, transmite AFP. Agenţia apreciază că proiectul îi va irita atât pe palestinieni, cât şi comunitatea internaţională, potrivit agerpres.

"Proiectul va facilita accesul turiştilor şi vizitatorilor la Zidul Plângerii", a declarat ministrul israelian al turismului, Yariv Levin, într-un comunicat oficial. Telegondola va lega gara veche de Poarta Gunoaielor, intrarea în oraşul vechi cea mai apropiată de Zidul Plângerii, a precizat premierul Benjamin Netanyahu. Traseul va avea 1,4 km, iar capacitatea de transport va fi de 3000 de persoane pe oră în fiecare direcţie, cu o viteză de 21 de km/h. Deschiderea este planificată în 2021. Prima fază a proiectului aprobat va costa, potrivit ministerului turismului, 200 de milioane de shekeli (aproximativ 50 de milioane de euro). 

Centrul vechi din estul Ierusalimului, unde se află Zidul Plângerii, a fost ocupat de Israel în 1967, reaminteşte AFP. Anexarea nu a fost recunoscută de comunitatea internaţională. Israelul consideră Ierusalimul capitala sa indivizibilă, în timp ce palestinienii doresc ca partea de est să fie capitala propriului lor stat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.