Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israelul arată că virusul depășește orice restricții: În ciuda lockdownului, numărul de cazuri continuă să crească, se introduc 'pașapoartele verzi'

Operation World
Israel

Israel, o ţară cu 9 milioane de locuitori, a depăşit luni 3.000 de decese de COVID-19 şi continuă să nu poată să stabilizeze curba infectărilor, înregistrând peste 1.700 de contagieri zilnice, relatează EFE.

Ministerul Sănătăţii a informat luni despre 1.720 de cazuri în ultimele 24 de ore şi a 3.003 decese de la începutul pandemiei în martie.

Citește și: George Simion, dezvăluire de la consultările cu Klaus Iohannis! Solicitare către președinte!

Numărul total al cazurilor se apropie de 360.000, cu peste 17.000 de cazuri active în prezent, scrie agerpres.ro.

În spital sunt internate 383 de persoane, dintre care aproape o sută sunt conectate la aparate.

Citește și: Ultimă oră! Diana Șoșoacă (AUR) l-a sfidat pe Klaus Iohannis!

Autorităţile au avertizat asupra posibilităţii unui al treilea val al pandemiei şi a unei noi perioade de izolare la nivel naţional.

Între timp, Israelul se pregăteşte iminent de o campanie masivă de vaccinare, după ce primele doze ale vaccinului dezvoltat de Pfizer au ajuns deja în ţară. Administrarea vaccinului ar putea începe săptămâna aceasta, cu peste 82.000 de persoane vaccinate zilnic.

Citește și: Ludovic Orban, despre renunțarea la Șefia Camerei Deputaților: Sunt dispus să duc negocierile în mandatul dat de partid

Paşapoarte verzi pentru cei vaccinaţi

Ministerul Sănătăţii a informat că va înmâna celor vaccinaţi "un paşaport verde" care le va permite să nu se supună interdicţiilor în vigoare în prezent.

Se estimează posibilitatea ca aceste persoane să aibă acces la activităţi şi evenimente interzise pentru cei care nu sunt vaccinaţi, cum ar fi accesul în sălile de teatru, cinema sau în restaurante, sau scutirea de la testele de COVID-19 pentru cei care călătoresc.

Citește și: Vești pentru persoanele cu aceste tipuri de alergii! Recomandari cu privire la vaccinul Pfizer

În acest fel, Ministerul Sănătăţii încearcă să impulsioneze vaccinarea în rândul populaţiei şi să învingă reticenţele prezente în rândul multora dintre cei care se tem că vaccinurile anti COVID-19 nu sunt încă sigure.

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a anunţat că va fi primul care se vaccinează, pentru a-i încuraja astfel pe cetăţeni să-i urmeze exemplul.

Citește și: Medicul Mihai Craiu, semn de întrebare în privința deciziei de închidere a școlilor: Copiii mici se îmbolnăvesc de două ori mai rar și transmit de două ori mai puțin Sars-Cov-2, în comparație cu adulții .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.