Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israelul aşteaptă al doilea val de îmbolnăviri: A început producția masivă de măști

Regina Maria
masca protectie

Guvernul israelian a anunţat duminică lansarea unei prime linii de producţie pentru fabricarea a două milioane de măşti pentru a se pregăti pentru un "al doilea val" de îmbolnăviri cu noul coronavirus, relatează AFP.

Ţara, cu nouă milioane de locuitori, a înregistrat oficial peste 17.700 de cazuri de îmbolnăviri cu COVID-19, dintre care 290 de decese, prezentând astfel un raport al deceselor scăzut comparativ cu ţări din Europa şi America, scrie agerpres.ro.

Citește și: VIDEO Momente de groază pentru o vloggeriță! A fost bătută cu o rangă în plină stradă de un consilier local

Însă, în ultimele zile, odată cu ridicarea măsurilor de restricţie, peste o sută de şcoli s-au închis, după ce sute de elevi şi profesori au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus.

Peste 17.000 de persoane se află de asemenea în carantină după ce au intrat în contact cu persoane contaminate, potrivit Ministerului Educaţiei.

Citește și: Ludovic Orban, surprins în timp ce se ducea la o terasă din Centrul Vechi al Capitalei

"Ne pregătim pentru un al doilea val (...) şi vrem să nu mai depindem de factori externi şi vrem să contribuim la economia israeliană", a declarat duminică ministrul apărării Benny Gantz, într-un comunicat, anunţând o "primă linie" de producţie naţională de măşti N95, care oferă o protecţie similară celor de tip FFP2.

Fabrica care produce aceste măşti se află în micul oraş Sderot, situat în apropierea frontierei cu Fâşia Gaza, şi produce măştile cu ajutorul unor utilaje importate din China de Ministerul Apărării israelian.

Citește și: Marcel Vela, precizări despre a treia etapă de relaxare: ‘Vor fi multe surprize plăcute. Nu vreau să spun acum care din ele’

"Utilajele pe care le-am primit vor face posibilă producerea a aproximativ două milioane de măşti" şi "distribuirea săptămânile viitoare de măşti N95 echipelor medicale", a declarat Daniel Lev Israeli, directorul companiei Sion Medical, care produce aceste măşti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.