Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israelul confirmă un record de noi infectări, dar şi de vaccinări

nationalgeographic.org
virus coronavirus covid covid-19 vaccin

Israelul a confirmat marţi un număr record de 10.021 de cazuri noi de coronavirus, a anunţat Ministerul Sănătăţii, în timp ce ţara continuă să îşi vaccineze populaţia în ritm alert, relatează DPA, potrivit AGERPRES.

Noul record vine înaintea unei reuniuni a cabinetului israelian pentru votarea unei posibile extinderi a actualului lockdown la nivel naţional, cel de-al treilea, programat să se încheie vineri.

Toate şcolile şi grădiniţele sunt închise, cu excepţia formele de învăţământ special.

Centrele comerciale sunt de asemenea închise, iar restaurantele au voie să ofere doar servicii de livrare. Este interzisă efectuarea vizitelor în gospodării aflate în afara nucleului familiei şi a deplasărilor pe distanţe mai mari de un kilometru de locuinţă, cu unele excepţii.

Citește și: PROBLEME pentru Gigi Becali: un transport cu medicamente INTERZISE în UE, dar care vindecă COVID-19, sunt BLOCATE în vamă

Între timp, campania de vaccinare din Israel continuă în plină forţă. Ministrul Sănătăţii, Yuli Edelstein, a anunţat un nou record de vaccinuri administrate într-o singură zi. Într-un mesaj publicat pe Twitter, oficialul a precizat că luni au fost vaccinate 186.000 de persoane. Dintre acestea, 114.000 au primit prima doză, iar 72.000 au beneficiat de a doua doză.

Până în prezent, 2,2 milioane de persoane din Israel au primit prima doză de vaccin, iar 422.000, ambele doze.

Ţara a început campania de vaccinare la data de 20 decembrie, cu vaccinul Pfizer/BioNTech. De atunci, Israelul a primit şi vaccinul Moderna, însă cea mai mare parte a ţării este vaccinată în prezent cu produsul Pfizer/BioNTech.

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a declarat că toate persoanele din Israel cu vârsta de peste 16 ani vor avea ocazia să fie vaccinate până în martie, când în ţară vor avea loc alegeri generale, a patra oară în doi ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.