Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israelul dă o lovitură de efect în Siria: doi reprezentanți Hezbollah au fost uciși

Reuters
siria israel

Doi membri ai mişcării libaneze Hezbollah au fost ucişi duminică în urma unui atac israelian care a vizat un camion în Siria, în apropiere de graniţa cu Libanul, a anunţat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), relatează AFP.

Israelul a lansat sute de lovituri în Siria de la izbucnirea războiului civil în 2011 în această ţară vecină, vizând în principal grupări apropiate Iranului, inclusiv Hezbollah, aliaţi ai regimului sirian, precum şi armata siriană.

Aceste lovituri s-au intensificat în contextul ostilităţilor din Fâşia Gaza între Israel şi mişcarea islamistă palestiniană Hamas. "Israelul a tras o rachetă asupra unui camion (...) în apropierea graniţei dintre Siria şi Liban într-o zonă situată între provincia Homs şi suburbiile Damascului", a precizat OSDO. Lovitura a condus la "moartea a cel puţin doi membri ai Hezbollah", a mai spus el.

Presa oficială siriană nu a raportat atacul, iar Hezbollah nu a făcut pentru moment nicio declaraţie despre incident.

Context

Damascul şi suburbiile sale sunt cu regularitate ţinta atacurilor israeliene. Cea mai recentă dintre acestea a vizat miercuri un imobil rezidenţial din capitală, provocând moartea a trei persoane, un sirian şi doi cetăţeni străini, potrivit OSDO.

Pe 10 februarie, OSDO a raportat moartea a trei persoane în timpul unor lovituri israeliene care au vizat o clădire la vest de Damasc, într-o zonă în care "Hezbollah-ul libanez şi alte grupuri pro-iraniene sunt prezente".

După 7 octombrie, de la începutul războiului dintre Israel şi Hamas în Fâşia Gaza, Hezbollah a anunţat moartea a cel puţin 14 combatanţi, ucişi de lovituri israeliene în Siria

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.