Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israelul e gata să ia măsuri radicale: Vor să expulzeze pasagerele unei nave

aeroport Israel

Armata israeliană a interceptat o navă care încerca să treacă de blocada din Gaza şi a escortat cele 13 femei aflate la bordul navei până în portul israelian Ashdod, împiedicându-le pe acestea, la fel ca în cursul unor încercări precedente, să ajungă în enclava palestiniană, relatează joi AFP. Pasagerele, în special nord-irlandeza Mairead Maguire, laureată a Premiului Nobel pentru Pace, sunt deţinute de joi, ora 03:00, în închisoarea din Ramlé (centrul Israelului), a anunţat o purtătoare de cuvânt a administraţiei penitenciarelor. 'Ele urmează să fie expulzate', a afirmat ea.

Două dintre ele, ziariste, 'au plecat la aeroport', a declarat la rândul său Sabin Haddad, purtător de cuvânt al Autorităţii pentru populaţie şi imigraţie. Celelalte vor fi în detenţie cu 96 de ore înainte de a fi expulzate, numai dacă nu decid să plece înainte, a afirmat ea. De la studente la septuagenare, aceste 13 femei venite din Africa de Sud, Noua Zeelandă sau Malaezia în special, s-au îmbarcat în Europa pentru a ajunge în enclava palestiniană supusă de 10 ani unei severe blocade terestre, aeriene şi maritime impuse de Israel.

Ele intenţionau să ajungă în enclava palestiniană izolată nu numai prin blocada israeliană, dar de asemenea prin Egipt, pentru a atrage atenţia asupra situaţiei celor 1,9 milioane de locuitori care au suferit din 2008 trei ofensive israeliene sângeroase şi care se confruntă cu sărăcie şi şomaj, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.