Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israelul închide Esplanada Moscheilor din Ierusalim, al treilea loc sfânt al islamului

esplanada moscheilor moschee islam

Esplanada Moscheilor din Ierusalim, al treilea loc sfânt al islamului, va fi închisă timp de trei săptămâni în cadrul măsurilor vizând combaterea răspândirii noului coronavirus, au informat miercuri autorităţile religioase care administrează lăcaşurile sfinte musulmane din oraşul vechi, relatează AFP.

Autoritatea Waqf din Ierusalim a avut o reuniune de urgenţă şi a decis "să suspende intrarea credincioşilor musulmani începând de vineri pentru o perioadă de trei săptămâni", a declarat AFP, Hatem Abdel Qader, membru al organismului care administrează esplanada şi care, din motive istorice, aparţine de Iordania.

Citește și: Gheorghe Piperea: ‘Nu există pușcărie pentru toți. Dacă ar da măștile jos, nu i-ar băga nimeni la pușcărie’

Denumită Haram al-Sharif - ''Sanctuarul nobil'' - de către musulmani şi Muntele Templului de către evrei, Esplanada Moscheilor găzduieşte Cupola Stâncii şi Moscheea Al-Aqsa, scrie agerpres.ro.

Cupola Stâncii şi Moscheea Al-Aqsa au fost închise la jumătatea lunii martie de către autorităţile religioase în cadrul unor măsuri sanitare impuse pentru a reduce răspândirea noului coronavirus în Ierusalim, oraş disputat şi a cărui parte de est a fost ocupată şi anexată de Israel în 1967.

Citește și: Codrin Ștefănescu, ieșire scandaloasă la adresa lui Nicușor Dan și Rareș Bogdan: ‘Oricât de mare ar fi mizeria, rahatul, șpaga, chiar nu contează!’

În total, în Israel s-au înregistrat peste 166.794 de cazuri de coronavirus în rândul populaţiei de aproximativ nouă milioane de locuitori, între care 1.147 de decese.

Israelul este ţara cu cele mai multe cazuri de COVID-19 la nivel de locuitor în cursul ultimelor două săptămâni.

Citește și: Scenariu uluitor! Cum l-ar fi sabotat Klaus Iohannis pe Rareș Bogdan

"Sperăm ca cetăţenii să înţeleagă aceste măsuri menite să protejeze sănătatea şi bunăstarea populaţiei", a precizat responsabilul Waqf, care a subliniat că apelul la rugăciune va fi menţinut pe parcursul următoarelor trei săptămâni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.