Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israelul intră în conflict cu Franţa: Care este motivul scandalului dintre cele două ţări

israel uniunea european

Guvernul israelian şi-a reafirmat joi puternicele obiecţii în privinţa planului francez de organizare a unei conferinţe internaţionale pentru relansarea efortului de pace cu palestinienii şi şi-a reafirmat în schimb disponibilitatea pentru reluarea imediată a negocierilor bilaterale fără condiţii prealabile, relatează AFP. 'Israelul rămâne fidel poziţiei sale conform căreia cea mai bună cale de a ajunge la o soluţionare a conflictului israeliano-palestinian este reprezentată de negocierile directe şi bilaterale', a precizat biroul prim-ministrului Benjamin Netanyahu într-un comunicat, spune Agerpres.

 

'Israelul este dispus să le înceapă imediat fără condiţii prealabile. Orice altă iniţiativă politică îi îndepărtează pe palestinieni de la masa negocierilor directe', a mai precizat sursa citată.

 

Această declaraţie are loc la o săptămână după ce ministrul francez de externe Jean-Marc Ayrault a anunţat că Parisul va organiza la 30 mai o reuniune ministerială care ar putea, în caz de succes, să reprezinte preludiul unei conferinţe internaţionale. La aceasta vor participa în jur de 20 de ţări, Uniunea Europeană şi ONU, dar nu şi israelienii sau palestinienii, a spus ministrul de externe francez.

 

În caz de succes, în doilea semestru al lui 2016 se va organiza un summit internaţional, de această dată cu participarea liderilor israelian şi palestinian.

 

Ministrul palestinian de externe Riyad al-Malki a salutat la rândul său anunţul Parisului privind organizarea reuniunii ministeriale.

 

Şeful diplomaţiei americane John Kerry a relansat în iulie 2013 un proces de dialog israeliano-palestinian total muribund la vremea respectivă. Iniţiativa a eşuat însă în aprilie 2014, în special din cauza continuării colonizării israeliene, pe care Washingtonul o consideră 'ilegală'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.