Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israelul l-a înmormântat pe ultimul dintre procurorii procesului lui Adolf Eichmann, considerat organizatorul exterminării evreilor în Europa

lagar holocaust

Gabriel Bach, ultimul procuror din procesul criminalului nazist Adolf Eichmann, considerat organizatorul exterminării evreilor în Europa, a fost înmormântat duminică după decesul său de vineri la vârsta de 94 de ani, a anunţat Ministerul Justiţiei din Israel, potrivit AFP.

Preşedinta Curţii Supreme, Esther Hayout, a susţinut un elogiu funebru, spunând că Gabriel Bach a fost "unul dintre cei mai mari jurişti" ai ţării, potrivit Agerpres.

Gabriel Bach a condus timp de mai multe luni ancheta preliminară, în fruntea unei echipe de aproximativ 40 de poliţişti desfăşuraţi într-o închisoare din nordul Israelului, dedicată lui Eichmann, în timp ce procurorul general Gideon Hausner s-a ocupat de urmărirea judiciară.

Gabriel Bach a fost adjunctul procurorului general când fostul locotenent-colonel al SS Adolf Eichmann a fost capturat la 11 mai 1960 de agenţi ai Mossad în Argentina, unde se refugiase sub o identitate falsă, fiind dus apoi în Israel.

Câteva zile mai târziu, procurorul, atunci în vârstă de 33 de ani, a fost desemnat de ministrul justiţiei de la acea vreme, Pinhas Rosen, să conducă ancheta pentru judecarea în Israel a unuia dintre arhitecţii 'soluţiei finale', spânzurat în 1962.

Copil, Gabriel Bach a trăit la Berlin până când familia sa a părăsit Germania pentru Olanda, pentru ca apoi să se stabilească în 1938 în Palestina aflată sub regimul mandatar britanic.

Devenit judecător al Curţii Supreme din Israel în 1982, el s-a pensionat în 1997.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.