Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israelul, la un pas de un nou război - Ultimatum pentru Hezbollah

reuters.com
hezbollah israel

Un ziar libanez legat de gruparea teroristă Hezbollah susține că Israelul a stabilit un termen limită de 15 martie pentru un acord diplomatic care să împingă forțele grupării teroriste susținute de Iran din sudul Libanului, după care este pregătit să intensifice înfruntările la graniță în curs într-un război.

Ieri, ministrul Apărării Yoav Gallant i-a spus trimisului special al SUA în regiune Amos Hochstein că atacurile continue ale Hezbollah asupra Israelului aduc țara mai aproape de o decizie privind acțiunea militară în Liban.

Al-Akhbar citează oficiali occidentali care spun că Hochstein nu crede că luptele de-a lungul graniței Israel-Liban pot fi oprite înainte de a se ajunge la un acord pentru un armistițiu în Gaza. Ziarul susține, de asemenea, că americanii cred că o înțelegere diplomatică între Beirut și Ierusalim va trebui să includă o soluție la disputele de frontieră, în special zona Muntelui Dov, cunoscută în Liban sub numele de fermele Shebaa, și o desfășurare a armatei libaneze în sud.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.