Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israelul nu este constrâns de niciun acord nuclear cu Iranul, spune premierul Naftali Bennett

Naftali Bennett

Premierul israelian Naftali Bennett a declarat luni că ţara sa nu se va simţi obligată de niciun acord în domeniul nuclear cu Iranul şi va continua să se considere liberă de a acţiona "fără constrângeri" împotriva Teheranului, inamic declarat, dacă va fi nevoie, relatează Reuters.

Negocierile indirecte dintre Iran şi SUA pentru salvarea acordului nuclear din 2015 cu Iranul s-au reluat în urmă cu o săptămână la Viena, potrivit Agerpres.

Ministrul francez de Externe, Jean-Yves Le Drian, a declarat vineri că s-au înregistrat progrese, dar că timpul trece.

"În privinţa discuţiilor în domeniul nuclear de la Viena, cu siguranţă suntem îngrijoraţi. Israelul nu este parte a acordurilor", a declarat Bennett în cadrul unei informări într-o comisie parlamentară.

"Israelul nu va fi obligat de ceea ce va fi scris în acorduri, dacă vor fi semnate. Israelul îşi va păstra în continuare libertatea deplină de acţiune oriunde şi oricând, fără constrângeri", a spus el.

Israelul a făcut apel la puterile mondiale să păstreze o opţiune militară credibilă împotriva Iranului în timp ce încearcă să continue acordul.

Unii experţi au chestionat dacă Israelul, pe cont propriu, are capacităţile militare de a opri ceea ce consideră a fi o încercare a Iranului de a obţine arme nucleare. Iranul neagă acuzaţiile că încearcă să obţină arme atomice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.