Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israelul pregătește invazia terestră în Fâșia Gaza: semnul că se așteaptă la confruntări sângeroase

soldati israel

Purtătorul de cuvânt al armatei Israelului, Jonathan Conricus, susține că 300.000 de soldați au fost mobilizați la frontiera cu Fâșia Gaza și se pregătesc de o invazie terestră, misiune primită din partea Guvernului Israelului.

"Am desfășurat 300.000 de soldați în apropierea Fâșiei Gaza- de fapt, am trimis - infanteria noastră, soldații noștri blindate, corpul nostru de artilerie și mulți alți soldați din rezerve - 300.000 de soldați,  - în diferite brigăzi și divizii sunt acum aproape de Fâșia Gaza, pregătindu-se să execute misiunea care ne-a fost încredințată de guvernul israelian", a declarat el într-o înregistrare video postată pe X.

Între timp, la granița cu Fâșia Gaza, Israelul a construit spitale de campanie, semn că așteaptă la confruntări sângeroase și cu multe victime.

Spitalele sunt impovizate în parcări subterane, tocmai pentru a le feri de rachetele trase din Fâșia Gaza.

În Fâșia Gaza situația este critică

De partea cealaltă a graniței, în Fâșia Gaza, situația este una disperată. În spitale nu mai sunt locuri, iar oamenii nu mai au energie electrică, ceea ce face ca situația să fie groaznică în spitale.

La spitalul Shifa din oraşul Gaza, reporterii de la Associated Press au văzut răniţi intrând pe uşă, în timp ce trupuri fără viaţă ajungeau în cearşafuri. În timp ce lucrătorii curăţau sângele, iar rudele duceau în grabă copiii cu răni de şrapnel în sala de operaţie, exploziile continuau să se audă în jurul spitalului.

Timp de cinci zile, avioanele de război israeliene au bombardat Gaza cu o intensitate pe care rezidenţii săi obosiţi de război nu au mai experimentat-o niciodată. Atacurile aeriene au ucis peste 1.100 de persoane, potrivit Ministerului Sănătăţii din Gaza.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.