Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israelul promite marea răzbunare împotriva Iranului: SUA și Marea Britanie încearcă să pună frână

livemint.com
drone israel iran

Israelul a declarat că va exista un răspuns la barajul de drone și rachete lansat de Iran în weekend, în timp ce Marea Britanie și SUA îndeamnă Tel Avivul să nu riposteze, pe fondul temerilor privind izbucnirea unui conflict mai amplu în Orientul Mijlociu, potrivit Sky News, informează Mediafax.

Șeful armatei israeliene, generalul-locotenent Herzi Halevi, a declarat că Israelul încă își analizează pașii după ce Iranul a lansat un atac cu sute de drone, rachete balistice și rachete de croazieră.

Dar el a declarat că atacul iranian de sâmbătă „va fi întâmpinat cu un răspuns”.

Atacul - în urma căruia SUA, Marea Britanie, Franța și Iordania au ajutat Tel Aviv-ul să doboare rachetele și dronele lansate asupra Israelului - a stârnit îngrijorări semnificative cu privire la o escaladare a conflictului.

SUA și Marea Britanie trag frâna Israelului

Premierul Rishi Sunak a declarat că „toate părțile trebuie să dea dovadă de reținere” și a dezvăluit că va vorbi cu premierul israelian Benjamin Netanyahu.

Ministrul de externe David Cameron declarase anterior pentru Sky News că Iranul și-a arătat natura „malignă”, dar că atacul său a fost „un eșec aproape total”. Cameron a declarat că Marea Britanie „speră că nu va exista un răspuns de retorsiune” și a îndemnat Israelul să dea dovadă de reținere.

„Acesta este un moment în care trebuie să gândim cu capul, dar și cu inima”, a spus fostul premier. „Să fim atât inteligenți, cât și duri”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.