Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israelul s-a răzgândit: Apelează iar la serviciile secrete, pentru monitorizarea infectaților cu coronavirus

Operation World
Israel

Guvernul israelian a aprobat miercuri, pentru a doua oară în acest an, folosirea tehnologiei serviciilor secrete pentru a monitoriza pacienţii cu COVID-19, după ce aceasta a mai fost utilizată din martie şi până la începutul acestei luni, relatează agenţia EFE.

Măsura ce are ca obiectiv stoparea răspândirii coronavirusului mai trebuie aprobată de Knesset (Parlament), după care poliţia şi serviciul de securitate internă Shin Bet vor începe din nou să monitorizeze telefoanele mobile ale purtătorilor de COVID-19, folosind instrumente informatice create pentru combaterea terorismului. Cu ajutorul acestei tehnologii, care implică şi urmărirea cardurilor bancare, sunt monitorizate atât persoanele infectate, cât şi contacţii lor, scrie agerpres.ro.

Citește și: Cozmin Gușă prezintă ‘cifrele groazei’! ‘Nu sunt cele despre infectații cu coronavirus’

Autorităţile israeliene au oprit pe 9 iunie folosirea acestei tehnologii pentru monitorizarea pacienţilor, după ce guvernul condus de premierul Benjamin Netanyahu a decis să nu aprobe o lege cerută de Curtea Supremă şi care ar fi autorizat folosirea ei permanentă, nu doar în cadrul unor măsuri antiepidemice temporare.

În pofida controverselor legate de respectarea dreptului la viaţă privată, miniştrii din blocul Albastru şi Alb adversari ai premierului Netanyahu au renunţat în final la opoziţia lor faţă de folosirea din nou a respectivei tehnologii, dată fiind creşterea numărului cazurilor de COVID-19.

Citește și: Veste mare! Anumiți români vor avea parte de beneficii uriașe

Potrivit Ministerului israelian al Sănătăţii, în ultimele 24 de ore au fost confirmate 420 de noi cazuri de COVID-19, o cifră record în ultimele două luni şi care provoacă temeri privind un al doilea val al epidemiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.