Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israelul se pregătește pentru vaccinarea copiilor: s-a atins un 'tip de' imunitate de grup împotriva coronavirusului

smartradio.ro
vaccinare

Israelul a atins un „tip de” imunitate de grup împotriva coronavirusului, datorită campaniei de vaccinare cu ritm ridicat, a declarat duminică un expert în sănătate. Guvernul a lansat campania de vaccinare în decembrie și mai mult de jumătate din populație a primit deja ambele doze. „Este posibil să experimentăm un tip de imunitate de turmă”, a declarat pentru Ynet prof. Eran Segal, profesor al Institutului Weizmann. „Aproape 70% din populație este vaccinată sau vindecată [de Covid]. Când te uiți la date, observi că în ultimele două luni și jumătate am înregistrat un declin constant [al cazurilor]”.

Prof. Segal a mai spus că, în ciuda declinului epidemiei, ar fi totuși „benefică” vaccinarea copiilor, odată ce vaccinul Pfizer va fi aprobat pentru adolescenții cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani, scrie smartradio.ro.

„Dacă se dovedește sigur [pentru copii] și primește autorizație, ne-ar putea ajuta să menținem succesul campaniei de vaccinare și să prevenim răspândirea. Trebuie amintit că Israelul este o țară cu o populație foarte tânără și în țările de acest fel vaccinarea copiilor ar putea preveni transmiterea bolii în viitor”.

Profesorul a adăugat că eliminarea unor restricții încă în vigoare, cum ar fi obligația de a purta mască în exterior, ar putea fi accelerată, dar Israelul trebuie să rămână precaut și să acorde atenție virusului.

„Majoritatea restricțiilor pot fi eliminate. În ceea ce privește Aeroportul Ben Gurion, este încă necesară prudența. Dar este posibil să se facă o evaluare a riscurilor și să se vadă în ce condiții putem ține deschis Aeroportul Ben Gurion”, a spus el.

„Știm că [Ben Gurion] este singurul punct de intrare al noilor variante. Există o variantă care probabil nu a ajuns încă în Israel – varianta braziliană. Tulpina poate fi rezistentă la vaccinuri și poate ajunge la noi, nu numai din Brazilia. Odată ce se răspândește în întreaga lume, poate veni din multe locuri”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.