Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israelul şi-a anunţat decizia de a muta ambasada în Ucraina de la Kiev la Lvov

Yair Lapid

Israelul şi-a anunţat luni decizia de a muta ambasada în Ucraina de la Kiev la Lvov, în vestul ţării, după o creştere a semnelor care preced o invazie rusă, potrivit occidentalilor, relatează AFP.

''Ministrul de Externe Yair Lapid a informat personalul ambasadei Israelului la Kiev în legătură cu mutarea birourilor consulare în oraşul Lvov, în vestul Ucrainei'', a indicat Ministerul de Externe israelian într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, această decizie ar face posibilă continuarea asistenţei acordate cetăţenilor israelieni care doresc să părăsească ţara, potrivit Agerpres.ro.

La începutul acestei luni, Israelul a decis să evacueze familiile diplomaţilor şi personalul ambasadei.

Această decizie survine într-un moment în care, potrivit Statelor Unite, 150.000 de soldaţi ruşi sunt mobilizaţi la graniţele cu Ucraina, Occidentul acuzând Rusia de căutarea unui pretext pentru o intervenţie.

Kremlinul a indicat luni seară că preşedintele rus Vladimir Putin va recunoaşte independenţa regiunilor separatiste din estul Ucrainei.

Pe de altă parte, şeful diplomaţiei europene Josep Borell a anunţat că Uniunea Europeană este gata să activeze sancţiunile contra Rusiei dacă Moscova decide să recunoască independenţa regiunilor separatiste din estul Ucrainei.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a convocat luni un consiliu de apărare şi securitate, care ar urma să înceapă la 18:00 GMT, pentru a examina situaţia de la frontiera dintre Ucraina şi Rusia, a anunţat Palatul Elysée.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.