Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israelul și grupările Hamas și Jihadul Islamic și-au dat aprobarea ca străinii care locuiesc în Gaza să plece pe la granița cu Egiptul

Al Jazeera
Politie Israel

Israelul, SUA și Egiptul au ajuns la un acord pentru a se asigura că străinii care locuiesc în Gaza pot pleca prin punctul de trecere a frontierei Egiptului, Rafah, scrie Times of Israel, sâmbătă, citând un înalt oficial egiptean care a dorit să-și păstreze anonimatul.

Se pare că statul Qatar a fost de asemenea implicat în negocieri, iar grupările militante palestiniene Hamas și Jihadul Islamic și-au dat aprobarea, notează Times of Israel. Acordul nu include niciun ostatic luat de Hamas în timpul atacului împotriva Israelului din 7 octombrie. Potrivit oficialului egiptean, Israelul a fost de acord să nu lovească zona din jurul punctului de trecere a frontierei Rafah.

Un al doilea oficial egiptean a declarat pentru Times of Israel că au primit „instrucțiuni” să redeschidă punctul de trecere a frontierei Rafah sâmbătă după-amiază pentru străinii care vin din Gaza.

Negocierile sunt încă în desfășurare pentru a introduce ajutor umanitar în Gaza prin punctul de trecere. Purtătorul de cuvânt al MAE a declarat la Digi24 că sunt 350 de români în Fâșia Gaza.

Armata israeliană a declarat sâmbătă că a văzut o „mişcare semnificativă" spre sud de civili palestinieni. Armata israeliană dă un nou ultimatum, în așteptarea ofensivei terestre:

„Plecaţi din Gaza dacă vă pasă de voi şi de cei dragi!"

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.