Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israelul speră să primească zeci de mii de turiști ruși înainte de sfârșitul anului

IMEMC News
israel knesset

Israelul speră să primească zeci de mii de turiști din Rusia până la sfârșitul anului 2021, a declarat ministrul israelian al Turismului, Yoel Razvozov, înainte de deschiderea granițelor israeliene programată pentru 15 noiembrie, pentru turiștii inoculați cu cele două doze ale vaccinului rusesc anti-Covid Sputnik V.

"Israelul așteaptă turiști din Rusia. Aproximativ 23.000 de turişti străini au intrat în Israel în primele zece zile (de la 1 până la 10 noiembrie) de la deschiderea graniţelor pentru turiştii inoculaţi cu vaccinuri recunoscute de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Sper că vom putea primi la fel de mulți oaspeți vaccinați cu Sputnik V înainte de sfârșitul anului 2021 și în timpul sărbătorilor de Crăciun. Desigur, israelienii născuți în Rusia, care nu și-au văzut rudele și prietenii de aproape doi ani, sunt nerăbdători. Nu este un secret că relațiile dintre țările noastre se bazează nu numai pe contacte oficiale, ci și pe relațiile strânse dintre cetățenii țărilor noastre. În afară de asta, mulți angajați din industria turismului - ghizi, operatori de turism și așa mai departe nu au putut să câștige bani timp de 20 de luni din cauza granițelor închise și a pandemiei. Știm că Eilat-ul nostru însorit (un oraș de pe coasta Mării Roșii) este o destinație preferată de turiștii ruși în timpul iernii. Sper că anul acesta mulți ruși vor putea să organizeze astfel de vacanțe frumoase",  declară Yoel Razvozov.

Potrivit ministrului, discuțiile privind reluarea turismului din Rusia au avut loc în timpul vizitei sale la Moscova împreună cu ministrul israelian de externe Yair Lapid, în septembrie. Acest subiect a fost abordat și la o întâlnire dintre premierul israelian Naftali Bennett și președintele rus Vladimir Putin, la Soci, în octombrie, informează Tass.com.

"Din câte putem vedea, recunoașterea vaccinului rusesc Sputnik V de către OMS este o chestiune de timp. Așadar, suntem gata să fim primii care fac un pas în această direcție. Ne așteptăm ca problema deschiderii granițelor pentru turiștii vaccinați din țările noastre să fie reciprocă. Relațiile dintre țările noastre sunt în dezvoltare. De-a lungul celor patru luni de la instaurarea noului Guvern al Israelului (din 3 iunie) au avut loc mai multe întâlniri la nivelul șefilor de stat și miniștrilor. Cred că demonstrează eforturile noastre pentru un dialog constructiv”, a spus ministrul israelian, adăugând că „turismul construiește punți între țări și oameni și, firește, nu face decât să promoveze relațiile bune."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.