Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Istanbul, protest faţă de violenţa împotriva femeilor. Aproximativ 40 de persoane au fost arestate

dw.com
protest arestari

Mai multe arestări au fost raportate duminică, la Istanbul, în timpul unei demonstraţii în care s-a protestat faţă de violenţa împotriva femeilor, transmite dpa, citat de Agerpres.

Aproximativ 40 de persoane au fost arestate, potrivit grupului care a organizat protestul şi care se intitulează "Vom opri feminicidul". Poliţia nu a furnizat informaţii despre acest subiect. Arestările au avut loc după ce 200 de persoane au fost reţinute în timpul unei demonstraţii organizate vineri, se arată în comunicatul organizaţiei.

Ambele demonstraţii au fost interzise de autorităţile locale, care au susţinut că acestea vor perturba liniştea. Vineri, aminteşte dpa, a fost Ziua internaţională pentru eliminarea violenţei împotriva femeilor.

Organizatorii protestelor se confruntă cu proceduri judiciare ca urmare a acuzaţiilor că activităţile pe care le desfăşoară contravin legii şi moralei şi există posibilitatea ca organizaţia să fie interzisă.

Anul trecut, la iniţiativa preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, Turcia a ieşit din Convenţia de la Istanbul (2011) privind prevenirea violenţei împotriva femeilor. Organizatorii au declarat că anul acesta, în Turcia, au murit 300 de femei din cauza feminicidului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.