Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Istoric la Universitatea Yale: Vladimir Putin vrea să provoace foamete și revolte la nivel mondial

thebulletin.org
Vladimir Putin rachete

Profesorul istoric de la Univeristatea Yale, Timothy Snyder, susține că planul lui Vladimir Putin este că provoace o criză alimentară la nivel global, ceea ce ar putea conduce la proteste în foarte multe țări din lume.

Snyder arată că un astfel de scenariu i-ar permite lui Vladimir Putin să ceară Occidentului ridicarea tuturor restricțiilor pentru Rusia și recunoașterea teritoriilor anexate în zona Donbas, informează FoxNews.

„Când vor începe revoltele alimentare și pe măsură ce foametea se va răspândi, propaganda rusă va da vina pe Ucraina și va cere recunoașterea câștigurilor teritoriale ale Rusiei în Ucraina și ridicarea tuturor sancțiunilor”, a explicat Snyder.

Îngrijorări similare există și la Casa Albă, oficialii SUA temându-se că Vladimir Putin distruge resursele alimentare din Ucraina pentru a provoca foamete la nivel mondial.

„Este greu de văzut buna credință a Rusiei, având în vedere modul în care acestea distrug în mod activ și intenționat resursele alimentare în Ucraina și exacerbează insecuritatea alimentară globală”, a declarat un oficial american pentru Politico săptămâna trecută.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.