Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Istoricul Armand Goșu: O scânteie poate aprinde butoiul cu pulbere. Să fim atenți la diversiuni

www.stirileprotv.ro
armand gosu

Istoricul Armand Goșu susține că situația din Estul Europei este una extrem de tensionată, iar în acest moment asistăm la o încordare a mușchilor, însă orice scânteie poate genera un război. Goșu trage un semnal de alarmă asupra unor diversiuni ale Rusiei, care să accelereze un conflict.

”Ar fi trebuit să se accentueze, însă nu a fost aşa. România are cea mai lungă graniţă dintre statele membre NATO cu Ucraina şi e cea mai apropiată de Crimeea şi de teatrul de operaţiuni. E important, totuşi, că în acest context - după 2015 s-au debalansat zonele de pe flancul estic (...) - câteva sute de soldaţi în plus, chiar şi o mie, nu sunt o ameninţare pentru Rusia, cum pretinde Rusia. Sigur că e un moment tensionat, încep nişte manevremilitare în Belarus, o să urmeze nişte manevre militare ruseşti în zona bazinului Mării Azov şi Mării Negre. (...) Suntem într-un moment extrem de tensionat unde o scânteie poate să aprindă butoiul cu pulbere. O să asistăm în următoarele săptămâni la nişte manevre la care participă forţe ruseşti importante şi care sunt lansate la graniţa Ucrainei. În acelaşi timp, pe teritoriul Ucrainei vor fi manevre militare, şi pe teritoriul României, cu soldaţi americani - alte manevre. E un fel de încordare a muşchilor şi de-o parte şi de alta şi trebuie multă atenţie. Cine clipeşte primul poate să piardă partida.

Orice se poate întâmpla. Putem asista la găsirea unui pretext, la o diversiune ... Nişte soldaţi care schimbă uniforma militară, atacă cealaltă parte, după care apar imagini filmate, creşte emoţia publică şi ne trezim cu un război cât casa la graniţa de est a României. (...) Ruşii sunt destul de abili în a căuta şi găsi astfel de pretexte.”, a spus Armand Goșu, pentru Observator.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.