Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Istoricul Marius Oprea: Probabil Virgil Ardelean l-a adus pe Dacian Cioloș să păzească strada Doinea Cornea

Inquam Photos/ Octav Ganea
Dacian Ciolos

Istoricul Marius Oprea, fost șef al Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului, a declarat miercuri, la Antena 3, că în perioada în care Dacian Cioloș a fost militar în trupele de securitate și a păzit strada Doinei Cornea, șeful miliției locale era Virgil Ardelean, supranumit Vulpea, ajuns dupa Revolutie sef de serviciu secret.

  • „Seful militiei din Cluj la vremea respectiva era Virgil Ardelean, iar colonelul de securitate a anchetat-o in 1984 pe dna Cornea a decis microfonarea intregii locuinte. Sunt 83 de ofiteri superiori de securitate in dosarul lui Cornea. Probabil ca el (Virgil Ardelean - n.red.) a fost cel care l-a adus pe Ciolos, pe finul sau, in dispozitiv. Era totul pe baza de pile si relatii. Si-a protejat nepotul aducandu-l in oras, sa nu faca armata cine-stie-unde”, a spus istoricul.

Dacian Cioloş a declarat luni, pentru MEDIAFAX, că a fost repartizat, ca militar în termen, la Securitate şi printre obiectivele supravegheate a fost şi o intersecţie despre care a aflat ulterior că era de fapt strada care ducea spre casa Doinei Cornea, în contextul acuzaţiilor lui Tăriceanu.

Preşedintele ALDE a declarat, duminică la Braşov, că Dacian Cioloş a fost militar în trupele de Securitate şi paznic la poarta dizidentei anticomuniste Doinea Cornea, iar la un an de la moartea acesteia şi-a lansat alianţa politică tocmai la Cluj.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.