Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Istorie în Orientul Mijlociu - Israelul şi-a deschis ambasadă în Emiratele Arabe Unite

Kapital
israel EAU

Israelul a anunţat duminică deschiderea unei ambasade în Emiratele Arabe Unite (EAU), la puţin peste patru luni de la semnarea acordului de normalizare a relaţiilor bilaterale, informează AFP  preluat de agerpres.

Vezi și: Dan Bittman revine în prim-plan: 'Medicii mă felicită că nu am tăcut. S-a ajuns ca pe vremea comuniștilor. E rușinos și trist după atâția ani de la Revoluție'

'Ambasada israeliană la Abu Dhabi a fost deschisă oficial astăzi odată cu sosirea reprezentantului misiunii, Eitan Na'eh', a anunţat, într-un comunicat, ministerul israelian de externe, adăugând că diplomaţii săi vor lucra pentru a 'aprofunda' legăturile dintre cele două ţări.

Ambasada Israelului, găzduită în prezent în 'birouri temporare', va promova 'spectrul complet' al relaţiilor bilaterale, au precizat autorităţile israeliene.

Vezi și: Traian Băsescu critică relaxarea măsurilor anti-COVID: 'Măi frate, modifică HG, adapteaz-o la realitatea de acum'

'Deschiderea acestei misiuni va permite (...) dezvoltarea deplină şi rapidă a întregului potenţial al relaţiilor noastre', a salutat, într-o declaraţie, şeful diplomaţiei israeliene, Gabi Ashkenazi.

Israelul a anunţat în ultimele luni acorduri de normalizare a relaţiilor sale cu patru ţări arabe: EAU, Bahrain, Sudan şi Maroc, toate negociate sub patronajul fostului preşedinte american Donald Trump.

Tot duminică, guvernul israelian a aprobat oficial acordul cu Marocul, care mai trebuie acum să primească undă verde în parlament.

De la normalizarea relaţiilor, Israelul şi EAU au semnat numeroase acorduri comerciale în domeniile turismului, industriei de înaltă tehnologie şi sectorului agroalimentar.

O filială israeliană a gigantului francez EDF a semnat, de asemenea, recent, un prim acord de cooperare cu o companie emirateză din domeniul energiei regenerabile menit să facă din statul evreu un lider mondial în domeniul energiei solare.

Duminică, EAU au aprobat deschiderea primei lor ambasade la Tel Aviv, metropola israeliană în care se află majoritatea reprezentanţelor diplomatice, deoarece EAU nu recunoaşte Ierusalimul ca fiind capitala Israelului.

Israelul a anexat partea de est a oraşului sfânt în 1967 şi consideră că tot Ierusalimul este capitala sa 'indivizibilă', în timp ce palestinienii aspiră să facă din Ierusalimul de Est capitala unui posibil stat independent.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.