Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ISU a transmis în mediul rural mesaje RO-ALERT privind incendiile de vegetaţie necontrolate

Ro alert
"Stop incendiilor de vegetaţie uscată! Fiţi responsabili! În luna martie incendiile de vegetaţie uscată şi fond forestier au afectat 300 ha, provocând incendierea unei biserici monument istoric, a trei locuinţe şi mari pagube materiale. Incendierea terenurilor este interzisă şi se pedepseşte conform legislaţiei în vigoare cu neacordarea subvenţiilor APIA şi cu amendă. ISU Arad" - este mesajul transmis exclusiv în mediul rural.

Luni, purtătorul de cuvânt al ISU Arad, Ruxandra Klein, declarase pentru AGERPRES că incendiile de vegetaţie scăpate de sub control la care au intervenit pompierii de la începutul lunii martie au afectat suprafeţe agricole mai mari decât în tot anul 2021, una dintre cauze fiind seceta din această perioadă. În perioada 1 - 27 martie 2022 au fost înregistrate 80 de intervenţii ale pompierilor la arderi necontrolate, care au afectat 300 de hectare de terenuri agricole şi păşuni. În tot anul 2021, a fost afectată o suprafaţă mai mică, respectiv 226 de hectare.

"Explicaţia are legătură în primul rând cu condiţiile climatice, în această perioadă fiind înregistrată secetă în vestul ţării, ceea ce a favorizat extinderea incendiilor de vegetaţie", spunea Ruxandra Klein.

La mijlocul lunii martie, o biserică veche de trei secole din judeţul Arad, monument istoric, a ars după ce persoane din comuna Vârfurile au dat foc vegetaţiei uscate de pe un teren agricol, pentru a-l curăţa. Biserica era situată în satul Vidra şi era construită în anul 1724.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.