Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ISU, după accidentul din Capitală: Ambulanța aparținea aeroportului. Pacientul, în stop cardio-respirator

accident plevnei

Pacientul din ambulanța implicată în accidentul din București era în stop cardio-respirator, el fiind transportat în urma impactului la Spitalul Universitar, a declarat, joi seara, comandantul detașamentului ISU „Mihai Vodă”, maior Mihai Tănase, potrivit Mediafax.

„Nicio persoană din microbuz nu a necesitat transport la spital. Pacientul din ambulanță a fost transportat la spital, fiind vorba de o persoană în stop cardio-respirator. (...) A fost preluat de altă ambulanță și dus la Spitalul Universitar. Ambulanța aparținea aeroportului”, conform sursei citate.

În urma accidentului, la Spitalul „Grigore Alexandrescu” a fost transportată o fetiță în vârstă de 16 ani.

„Am intervenit cu autospecială cu apă și spumă, o descarcerare și cinci ambulanțe de prim ajutor tip SMURD. (...) Intervenția a fost complexă deoarece a trebuit să facem triajul victimelor, să evaluăm situația, să vedem fiecare pacient ce traumatism a suferit”, a menționat Mihai Tănase.

Conducătorii autovehiculelor implicați în accidentul rutier de pe Calea Plevnei din București au fost testați cu aparatul alcooltest, iar rezultatul a fost negativ, au precizat, pentru MEDIAFAX, reprezentanții Brigăzii Rutiere a Capitalei.

„În jurul orei 19.55 Brigada Rutieră a fost sesizată prin apel 112 cu privire la producerea unui accident rutier pe Calea Plevnei. O ambulanță care circulă pe str. Știrbei Vodă cu semnalele optice și acustice în funcțiune a intrat în coliziune cu un autovehicul care efectua transport rutier de persoane și care circulă pe Calea Plevnei dinspre Schitul Măgureanu către str.Constantin Noica”, potrivit sursei citate.

Conform polițiștilor rutieri, din coliziune autovehiculul a fost proiectat în alte trei autoturisme care erau oprite în intersecția Calea Plevnei pentru a acorda prioritate de trecere ambulanței.

„Se efectuează cercetarea la față locului pentru a se stabili cauzele și condițiile producerii accidentului rutier. Conducătorii autovehiculelor implicați în accidentul rutier au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. Traficul rutier este restricționat in zona intersecției Calea Plevnei-str Stirbei Vodă ambele sensuri de circulație dinspre str.Stirbei Vodă către str. Constantin Noica, fiind permisă doar circulația transportului public de persoane”, conchide sursa menționată.

În total, șase persoane au fost transportate la spital, în urma accidentului de pe Calea Plevnei, în care au fost implicate mai multe mașini, inclusiv o ambulanță, potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) București.

Cele șase victime au fost transportate la spitalele Universitar, Floreasca și Grigore Alexandrescu, din Capitală.

Potrivit șefului Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, ambulanța implicată în accident aparține Aeroportului Henri Coandă.

Mai multe mașini, printre care o ambulanță cu pacient și un microbuz cu pasageri, au fost implicate într-un accident rutier care s-a petrecut pe Calea Plevnei din Capitală. În total au fost 21 de persoane în aceste vehicule.

La accident au acționat cinci autospeciale SMURD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.