Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ISU Timiș anunță INTERVENȚII de ultimă oră în blocul morții din Timișoara: ping - pong cu NERVII celor evacuați

Ultima Ora breaking news

ISU Timiș vine cu informații de ultimă oră despre starea oamenilor internați în spital după ce în blocul de pe strada Miorița din Timișoara au murit nu mai puțin de trei oameni ca urmare a unei dezinsecții făcute cu o substanță care nu putea fi folosită în spații locuite de oameni.

"În urma examenelor toxicologice efectuate de către inspectorii Inspecției Sanitare de Stat, din cadrul DSP Timiș cât și a detecțiilor efectuate în ultimele două zile de către echipajele CBRN din cadrul ISU, nu s-a identificat depășirea indicatorilor de substanțe toxice în spațiile verificate.

Citește și: PRAF în ochi: MAREA schimbare din ministerul Sănătății înseamnă REDUCEREA numărului de posturi de la 384 la 380

Încă de la debutul acestei situații de urgență, pentru eficientizarea misiunilor de răspuns, s-a solicitat sprijinul structurilor ierarhic superioare. Astfel, din cursul acestei dimineți, o echipă din cadrul Ministerului Apărării Naționale, va veni în sprijinul forțelor angrenate în gestionarea acestei situații și va efectua verificări suplimentare în locurile unde au fost identificate depășiri ale valorilor normale din aer.

Această măsură complementară a fost adoptată de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență în ședința care a avut loc în data de 20.11.2019, la ora 21:00, pentru siguranța și înlăturarea stării de panică generată în rândul locatarilor.

În urma rezultatelor obținute după aceste ultime verificări, se va efectua o acțiune de neutralizare, decontaminare, care constă în ventilarea spațiilor și spălarea cu apă și substanțe tensioactive, iar după obținerea avizului Direcției de Sănătate Publică Timiș, locatarii vor putea reveni în locuințele lor.

În prezent mai sunt internate 40 de persoane, dintre care 29 copii la spitalul Louis Țurcanu, 8 adulți la Spitalul Județean și 3 adulți la Spitalul Municipal. Starea persoanelor internate este general bună, momentan pacienții aflându-se sub supravegherea medicilor", anunță ISU Banat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.