Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ISW a explicat de ce Rusia tace cu privire la atacul asupra podului Chongar

flipboard.com
Storm Shadow

Analiştii Institutului pentru Studierea Războiului (ISW) presupun că Kremlinul a instruit „personalul militar” rus să nu acopere întreruperile în operarea liniilor de comunicaţie terestre critice, acest lucru fiind valabil şi pentru atacul Forţelor de Apărare asupra podului Chongar,notează Ukrainska Pravda.

Potrivit analiștilor, lipsa de reacție a așa-zișilor lorzi ruși la lovitura ucraineană de pe podul Chongar este o inflexiune vizibilă în acoperirea rusă a războiului din Ucraina și poate indica faptul că Kremlinul le-a instruit pe blogerii militari ruși să abține-te de a trata astfel de subiecte.

Institutul amintește că Forțele Armate ale Ucrainei au anunțat pe 29 iulie că Forțele de Apărare au lovit cu succes Podul Chongar.

ISW nu a observat nicio discuție între „bărbierii” ruși cu privire la lovitura ucraineană sau promovarea reclamației lui Volodymyr Saldo, un colaborator și guvernator al Oblastului Herson ocupat, că forțele ruse au interceptat 12 rachete de croazieră ucrainene Storm Shadow îndreptate spre pod. .

În același timp, notează raportul, „militanții” ruși au reacționat la atacul ucrainean asupra podului Chongar din 22 iunie cu indignare și îngrijorare larg răspândite.

„Militarii” Federației Ruse comentează în mod regulat atât atacurile reușite, cât și presupuse nereușite asupra logisticii ruse.

Anterior, ISW a evaluat deja că „bărbierii” ruși individuali își pot modela acoperirea războiului din Ucraina într-un mod care este mai favorabil narațiunilor Kremlinului, din cauza fricii de pedeapsă din partea Kremlinului.

Cu toate acestea, subliniază experții, teama generală de pedeapsă din partea Kremlinului ar fi dus cu greu la o astfel de lipsă aproape universală de acoperire a unui eveniment important și este mai probabil că motivul pentru aceasta a fost o instrucțiune specifică a Kremlinului de a nu acoperă întreruperile în activitatea liniilor de comunicație terestre critice.

Revizuirea notează că președintele rus Vladimir Putin a prezentat cu viclenie contraofensiva în curs a Ucrainei ca împiedicând perspectivele negocierilor.

El a acuzat Ucraina că a lansat o contraofensivă la scară largă, astfel încât Rusia să nu poată negocia o încetare a focului în timp ce trupele sale se apără împotriva atacurilor ucrainene.

Experții ne amintesc că trupele ruse au efectuat aproape continuu atacuri la Lugansk și în jurul Donețkului, chiar înainte de începerea contraofensivei ucrainene, iar Putin, desigur, nu a menționat acest lucru.

Raportul indică faptul că forțele ucrainene au desfășurat operațiuni contraofensive în cel puțin trei zone ale frontului, iar în unele zone au obținut un succes semnificativ.

 

Constatări cheie ISW pentru 30 iulie:

Lipsa de reacție a „forțelor militare” ruse la atacul ucrainean asupra podului Chongar este o inflexiune vizibilă în acoperirea rusă a războiului din Ucraina și poate indica faptul că Kremlinul a ordonat „forțelor militare” ruse să se abțină de la acoperirea anumitor subiecte.

Putin a prezentat în mod necinstit contraofensiva trupelor ucrainene ca împiedicând perspectivele negocierilor.

Forțele de apărare au desfășurat operațiuni contraofensive în cel puțin trei zone ale frontului, iar în unele direcții au obținut un succes semnificativ.

Trupele ruse au efectuat operațiuni ofensive pe liniile Svatove-Kreminna și Avdiyivka-Donețk și nu au obținut niciun succes confirmat în aceste direcții.

Trupele ucrainene au condus operațiuni ofensive la sud-vest și nord-vest de Bakhmut și au obținut succesele declarate în această direcție.

Forțele ucrainene au continuat operațiunile ofensive în vestul regiunii Donețk și vestul regiunii Zaporizhia și au obținut succesele minore declarate.

Surse ruse susțin că trupele ruse au contraatacat și și-au recâștigat pozițiile pierdute în partea de vest a Donețk și în regiunile de vest Zaporijia.

Ei susțin, de asemenea, că oficialii ruși plănuiesc să reglementeze activitățile voluntarilor care livrează mărfuri trupelor ruse din Ucraina.

După cum sa raportat, la 29 iulie, partizanii ucraineni au efectuat sabotaj împotriva echipamentelor militare rusești în Mariupol ocupat, regiunea Donețk.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.