Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ISW: Putin riscă să piardă sprijinul liderilor pro-ruși din cauza eșecurilor militare din Donbas

foreignpolicy.com
putin

Vladimir Putin riscă să piardă sprijinul unor foști lideri  și veterani din Donbas din cauza eșecului Rusiei de a respinge forțele ucrainene la vest de Donețk, a declarat Institutul pentru Studierea Războiului în cea mai recentă actualizare.

Igor Girkin, un fost agent rus al FSB și o figură cheie în începutul războiului Rusiei împotriva Ucrainei, când a ajutat la capturarea Slovianskului, regiunea Donețk, în 2014, l-a criticat pe Putin pentru că nu a reușit să împingă forțele ucrainene din raza de artilerie a orașului Donețk. , a raportat ISW.

Girkin a criticat, de asemenea, declarația lui Putin din 9 decembrie, susținând că războiul Rusiei în Ucraina a fost „stabil”.

Un blogger militar rus proeminent a acuzat armata rusă că nu a reușit să apere orașul, deși nu a avut nicio dificultăți în a face acest lucru în ultimii opt ani de război al Rusiei din estul Ucrainei, a mai informat ISW.

Recent, pe 9 decembrie, la Donețk au fost raportate explozii. Reprezentanții ruși din orașul ocupat au susținut că centrul orașului a fost bombardat și mai multe clădiri au fost avariate. Ucraina nu a comentat exploziile.

Rusia a ocupat orașul Donețk din 2014 și a făcut ca obținerea controlului asupra întregii regiuni ale Ucrainei Donețk și Lugansk să fie unul dintre obiectivele majore ale războiului său din Ucraina. Zona a fost scena unor lupte intense de la începutul atacului total al Rusiei în februarie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.