Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Italia a donat Ucrainei opt ambulanţe, medicamente şi echipamente medicale, prin HUB-ul din judeţul Suceava

Italia a donat, luni, Ucrainei opt ambulanţe complet echipate, medicamente şi mai multe tipuri de echipamente medicale, prin HUB-ul din judeţul Suceava dechis pentru a ajuta refugiaţii din Ucraina şi ţara vecină, potrivit news.ro.

”În data de 14 martie 2022, de la Centrul Logistic European pentru primirea, depozitarea, manipularea şi transferul asistenţei umanitare oferită de statele membre către Ucraina (HUB logistic umanitar) operaţionalizat săptămâna trecută în judeţul Suceava, un alt ajutor oferit de protecţia civilă italiană a fost distribuit autorităţilor din Ucraina, cu sprijinul DSU, respectiv IGSU. Acest ajutor ce constă în oferirea a 8 ambulanţe complet echipate, medicamente şi echipamente medicale autorităţilor ucrainene vine ca o completare a sprijinului oferit tot de protecţia civilă italiană în data de 9 martie, unde alte bunuri medicale de strictă necesitate au fost donate statului ucrainean, puternic afectat de agresiunea militară rusă”, a transmis, luni, IGSU, printr-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că, prin intermediul UCPM (Mecanismul European de Protecţie Civilă), în cadrul Hub-ului Logistic din Suceava au fost recepţionate 8 transporturi umanitare, constând în 37 autocamioane: Italia (26), Austria (4), Bulgaria (5) şi România (2).

O parte din bunurile transportate către HUB de către entităţile donatoare au fost distribuite în mod organizat reprezentanţilor/autorităţilor ucrainene, în vederea facilitării acestora către zonele afectate de conflictul militar din această ţară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.